ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Смартфонът Pantech Vega LTE се управлява с жестове


  Компанията Pantech скоро ще започне продажбата на смартфона Vega LTE с поддръжка на мобилни мрежи от четвърто поколение.

Гледане на Кафе
Смартфон Pantech Vega LTE (снимка: TechConnect Magazine)

  Устройството може да разпознава жестове пред екрана. Някои команди могат да бъдат дадени, дори без да докосвате сензорния дисплей. Системата се основава на използването на фронтална камера и специален софтуер - eyeSight Mobile Technologies.
  Технологията може да бъде полезна в случаите, когато, например, трябва да отговорите на повикване при работа с ръкавици или не искате да  докосвате апарата с мръсни пръсти. Системата позволява приемане на обаждания с жест, превключване на песни и навигация в галерия от снимки.

  Техническите характеристики - 4,5-инчов сензорен екран (1280 × 720 пиксела), 1.5-GHz двуядрен процесор, 1GB оперативна памет, флаш-памет с капацитет от 16 GB, две камери (с осем и 1 ,3-мегапикселова матрица), безжични адаптери Wi-Fi (802.11b / г / N) и Bluetooth 3.0, TV-тунер - стандарт T-DMB и микрочип NFC. Платформа - Android 2.3.

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Смартфонът Pantech Vega LTE се управлява с жестове
Смартфонът Pantech Vega LTE се управлява с жестове
Устройството може да разпознава жестове пред екрана. Някои команди могат да бъдат дадени, дори без да докосвате сензорния дисплей.
Представен е интерактивен волан за автомобил
Разработката, създадена от германски специалисти, представлява мулти-тъч екран, който разбира се, може да се върти. Иновативният волан позволява на водача да вижда картата на кварталите и да управлява мултимедийната система.
Как да пишем без клавиатура
Какво ще кажете, ако пишете с ръка във въздуха.
Всяка повърхност може да стане тъчскрийн
Системата OmniTouch, създадена от специалисти на Microsoft Research и Mellon University в Карнеги, се състои от устройство за разпознаване на жестове и лазерен пико проектор.
Ръкавици, превеждащи жестовете в гласови съобщения
Украинската разработка Enable Talk получи една от основните награди на международният конкурс Imagine Cup, който се организира всяка година от Microsoft.
В Тайван се появи вестник със система за допълнена реалност
Доближавайки камерата на телефона към статията, можете да видите видео репортаж, посветен на същата тема.
Разработен е тактилен колан за навигация и получаване на команди на бойното поле
Правилната посока и заповедите на командира, свързани с придвижването, боецът ще научава от усещанията на леко вибриращ колан.
Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
Основата на смартфона Samsung Galaxy S III, вероятно ще стане чип Exynos от следващо поколение
Компанията Samsung, според добре информирани Web- източници, в началото на 2012 г. ще представи смартфона Galaxy S III.
Околните предмети се превръщат в компютри и телефони
Японски учени са разработили система за тотална допълнена реалност, която ще позволи на всеки заобикалящ ни предмет да стане интерактивен.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други