ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Слушалки ще пускат музика според настроението

  Намерено е още едно приложение на прост вариант на интерфейса „мозък-компютър“. Слушалките Mico с интерфейс BCI, на японската компания Neurowear, избират музика, анализирайки настроението на потребителя. Те се включват към смартфона чрез проводник или Bluetooth.
  В текущата версия е достъпен избор само от сто песни, влиянието на които било предварително оценено в експерименти върху доброволци.

Гледане на Кафе

  Разбира се, анализ на настроението – е твърде пресилено изявление. Да се ориентирате в тънкостите на емоционалната сфера и моментното състояние на човека е трудно дори в лабораторни условия. Тук е използвано едноканално записващо устройство и , вероятно, алгоритъм за груба оценка на реакциите на музиката. С тази структура, ефективността на слушалките ще се определя не толкова от качеството на обратната връзка, колкото от степента на внушаемост на собственика.
  Самата идея предизвиква въпроси, независимо от качеството на реализация. Адаптивният алгоритъм винаги води до това, че слушалките подбират музиката според текущото настроение на слушателя. Доколко това е оправдано? В крайна сметка, хората често използват музиката не само да повишат емоционалния си фон, но се опитват и да го променят.

Слушалките с интерфейс BCI се управляват чрез смартфон (снимка: engadget.com)

  Разработчиците са оставили на притежателя минимална възможност за влияние върху избора на музика. Ако тя не ви харесва или настроението е предположено невярно, просто разклащате смартфона и анализът ще се извърши повторно.
  Сега в света има само два чифта слушалки Mico. И двата се показват по изложби и са на етап - ранен прототип. Изискват много внимателно боравене, тъй като част от детайлите са отпечатани на 3D принтер. Интересно е за няколко минути демонстрация, но тежките батерии пречат на удобното им носене за по-дълго време.

Гледане на Кафе
Дата: 13 - ти март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Слушалки ще пускат музика според настроението
Слушалки ще пускат музика според настроението
Слушалките Mico с интерфейс BCI, на японската компания Neurowear, избират музика, анализирайки настроението на потребителя.
Иновативна мембрана предпазва от дискомфорта при използването на Plug-in слушалки
При тези, които често ползват слушалки за слушане на музика, могат да възникнат болезнени усещания, причинени от умората на слуховия орган.
Музика от най-прости алгоритми
Дори и в най-простите компютърни програми могат да бъдат намерени алгоритми, които са в състояние да създават прекрасна музика, счита финландският художник и артист Ville-Matias Heikkila.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Странен анонс на музикален албум
Съвременният немски композитор Свен Хелбиг представи новия си музикален албум, чрез странно видео за възраждането на класическата музика.
Дори микробите харесват Моцарт
Операторите на една от пречиствателните станции в Германия твърдят, че използваните в процеса на очистване бактерии са започнали да работят по – ефективно, след като редовно им пускали музика на великия композитор.
Как климатът влияе на човешките мисли
Изследователи от университетите Оксфорд и Рединг (Великобритания) каталогизирали и анализирали споменаването на времето в класическата музика от XVII век до наши дни.
PLOrk – лаптоп оркестър от Принстън
The Princeton Laptop Orchestra (или PLOrk) е действително пълноценен оркестър, но вместо акустични инструменти, музикантите държат в ръцете си лаптопи.
История на музиката в 7 минути
При това, музиката не само звучи, а е представена визуално.
Как да превърнем масата във високоговорител
За тези, които искат музиката постоянно да е с тях, но ги мързи да носят обемистите колонки, сега има удобно решение.
123456 ... 20
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други