ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Скоростта на мрежата за пренос на данни ще се увеличи в пъти


  Компаниите Fujitsu, NEC и Anritsu първи в света показаха възможността за предаване на данни по оптични мрежи, използвайки оборудване от различни производители, със скорост 100 Gbit /сек.

Гледане на Кафе
Илюстрация: Tetra Images / Corbis.

  Съобщава се, че резултатът превъзхожда модерните свръхскоростни мрежи, 2,5 – 10 пъти. За сравнение: през 2010 г. средната скорост на трансфер на данни, по линии наети за достъп до интернет, е била 7 Mbit/сек./България е в Топ 10 с най – бърз интернет – 22,88 Mbit /сек/. До средата на десетилетието се очаква учетворен капацитет - до 28 Mbit /сек.
  Експерименталната изследователска мрежа, с капацитет 100 Gbit /сек., е предназначена за американското Министерство на енергетиката (DOE). Проектът включва Националната лаборатория „Лорънс“ в Бъркли (Berkeley Lab), експертите на проекта ESnet (Energy Sciences Network) и Internet2.
  100-гигабитовата мрежа се очаква да свърже Националния Научно-изчислителен център за изследвания в енергетиката на САЩ (NERSC), водещият компютърен център Оук Ридж (OLCF) в Тенеси, Aргонския изчислителен център (ALCF) в Илинойс и др. Разгръщането на мрежата ще бъде част от инициативата DOE, с бюджет от 62 милиона долара, за разширяване на академичната изчислителна инфраструктура.

Гледане на Кафе
Дата: 14 - ти декември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Скоростта на мрежата за пренос на данни ще се увеличи в пъти
Скоростта на мрежата за пренос на данни ще се увеличи в пъти
Компаниите Fujitsu, NEC и Anritsu първи в света показаха възможността за предаване на данни по оптични мрежи, използвайки оборудване от различни производители, със скорост 100 Gbit /сек.
Нова технология ще повиши капацитета на литиево-йонните батерии 10 пъти
Изследователи от Северозападния университет (САЩ) са открили начин за десетократно подобряване на ключовите характеристики на литиево-йонните батерии – зареждане, капацитет и скорост.
Публикувани са първите данни от мисията на CryoSat
На Международния авиосалон в Le Bourget, Европейската космическа агенция представи първата карта на дебелината на морския лед, съставена въз основа на данните от спътника CryoSat.
Лазер е предал информация с рекордната скорост от 26 терабайта в секунда
Първите опити за предаване на информация по оптични влакна с помощта на лазер, е свързано с нейното кодиране, по пътя на модулирането на светлинния лъч с определена честота. Направлението на новите технологии е към увеличаването на ...
Хард дискове на базата на мемристор могат да се появят през 2013 година
Специалисти на Hewlett-Packard са успели с още една стъпка да се приближат до разработката на устройство за съхранение на данни от ново поколение, базирано на мемристор.
Максимум 19 клика разделят кои да са две интернет-страници
Независимо от разрастването на Мрежата, правилото от 19 клика остава справедливо.
Увеличителна леща превръща телефона в таблет
Докинг-станцията Mini Cinema за iPhone има същото предназначение – да увеличи изображението при гледане на видео.
Най – бързият интернет е в Южна Корея
Компанията Pando Networks, обработила данните, събрани от 20 милиона компютри по цял свят и оценила скоростта на достъп до Интернет в различните страни.
Създателите на Skype и Kazaa отварят нова видео услуга
Янус Фрийс, един от създателите на Kazaa и мрежата за интернет- телефония Skype, е основал нова видео услуга - Vdio.
Скоро по нивите могат да се появят автоматични трактори
Създадената в Белгия машина може самостоятелно да регулира скоростта си и реда на работа, приспособявайки се към състоянието на почвата.
123456 ... 18
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други