ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Системата Portico променя представата за работа с електронни приложения


Гледане на Кафе
Специалисти от Intel, Microsoft и Университета във Вашингтон(САЩ) разработват експерименталната система Portico, предназначена да изведе процеса на взаимодействие с компютърните устройства на качествено ново равнище.
  Portico е предназначен за употреба предимно с приложения, оборудвани със сензорен екран - Tablet PC и смартфони. Основните компоненти на системата са две камери, инсталирани на ротационни стативи в горните ъгли на екрана, и специализиран софтуер. Portico може да открива предмети и движения по повърхността, върху която има мини-компютър. Зоната около електронното устройство се превръща в нещо, като сензорен дисплей.
  Един от примерите демонстрира възможността на Portico да проследява положението на космическия кораб-играчка, намиращ се в непосредствена близост до таблета: виртуалният космически кораб на екрана променя ориентацията си, в синхрон с физическия си двойник.
  В друга демонстрация показват, как една малка топка, хвърлена в посока на таблета, предава скорост и посока на виртуалната топка след контакт с корпуса на компютъра.
  За сега Portico е в процес на разработка, но е възможно, предложената идея да бъде използвана в търговски продукти.
Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Системата Portico променя представата за работа с електронни приложения
Системата Portico променя представата за работа с електронни приложения
Специалисти от Intel, Microsoft и Университета във Вашингтон(САЩ) разработват експерименталната система Portico, предназначена да изведе процеса на взаимодействие с компютърните устройства на качествено ново равнище.
Разработва се фотоапарат фокусиращ след снимане
Технологията, която може да промени представата за фотографията, е описана от Ren Ng в докторската му дисертация, която той защитава преди 5 години в Станфордския университет.
BizzTrust for Android: смартфон – две в едно
Пакетът позволява да се сформират две независими програмни области, базирани на едно устройство: едната – за приложения и информация от корпоративен клас, а другата – за лични потребителски данни.
Южна Корея се отказва от хартиените учебници
Министерството на образованието на Южна Корея одобри инициативата по преминаването на всички начални и средни училища на електронни учебни пособия.
8 причини да напуснете работа през 2013
Превод на нашумялата статия на Джеймс Алтушер/James Altucher/ – инвеститор, предприемач и автор на множество публикации.
Системата TapSense разширява възможностите на сензорните екрани
Американски изследователи от Университета Карнеги - Мелон са разработили системата TapSense, която позволява на устройствата със сензорен дисплей да разпознават различни видове докосване.
Открита е неизвестна работа на Франсиско Гоя
Специалисти от амстердамският Rijksmuseum са открили под шедьовър на Франсиско Гоя друга негова работа. По всяка вероятност, испанският художник е покрил платното по политически причини.
Всяка повърхност може да стане тъчскрийн
Системата OmniTouch, създадена от специалисти на Microsoft Research и Mellon University в Карнеги, се състои от устройство за разпознаване на жестове и лазерен пико проектор.
Вече вместо Вас – робот в офиса
На интерактивната изложба SXSW в Остин (Тексас) бяха представени роботи за дистанционна работа в офис.
Науката ще преразгледа представата си за човешкия геном
Колосалното по мащаб сравнително изучаване на генома на 29 вида бозайници може да доведе до преразглеждане на принципите на функциониране и организация на човешкия геном.
123456 ... 22
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други