ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Сенките оживяват в театър Pilobolus

  Съвременният танцов театър Pilobolus е един от най-интересните и с право заема първите места в класациите за танцови и театрални трупи в света. В своите постановки танцьорите по невероятен начин обединяват танц, акробатика, пантомима, японското изкуство за костюми Дзен Тай, превръщайки технически сложните номера в ефирни, безтегловни силуети. Познатите на всички чувства – любов и омраза, добро и зло, страх и очакване на чудо, намират по този начин едно нестандартно изражение. Едно от най-завладяващите представления на театъра е «Shadowland» (Страната на сенките).
  Владеейки техника на границата с човешките възможности, танцьорите създават истински чудеса. Техният лек и ироничен стил, съчетан с потресаващи визуални ефекти, всеки път довеждат публиката до неописуем възторг.
Театърът на танца и сенките – едно невероятно представление.

  Невероятно, но танцовата трупа Pilobolus се появява през 1971 година в Калифорния, като танцувален клас в един от колежите. Младият екип е един от първите, които прилагат техниката за разпределение теглото на партньорите. Впечатляващата смесица от хумор и находчивост, печелят признание и редовни гастроли по целия свят. Почти шест месеца от годината трупата е на път, а останалото време се репетиции и създаване на нов спектакъл.

 

Гледане на Кафе
Дата: 19 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Сенките оживяват в театър Pilobolus
Сенките оживяват в театър Pilobolus
Театърът на танца и сенките – едно невероятно представление.
Кралският оперен театър се приобщава към видео игрите
Кралският оперен театър на Великобритания (Royal Opera House) пусна своя собствена видео игра, в която потребителят може да стане асистент-режисьор.
Антинобеловите награди за 2011 г.: прозяващи се костенурки и секс с бутилка
В театър `Сандърс`, Харвардския университет (САЩ), за 21 път се проведе церемонията по връчването на Антинобеловите награди. Наградата, както е известно, се присъжда от списание Annals of Improbable Research за достижения, които ...
Фаина Раневска
Фаина Раневска, популярна съветска филмова и театрална актриса, известна с язвителното си остроумие и безцеремонно отношение.
Гручо Маркс
От Гручо и днес можем да се научим как наистина да засегнем някой – не просто с леко неприятни шегички, а с унищожителен сарказъм. И все пак неговият хумор е така изтънчен и добре премерен, че никога не изглежда обиден
Осло
Цялото Осло е с обща площ 454 кв. км , което го прави една от най – големите столици не само в Европа, а и в света. Населението на Осло нараства всяка година с около 1500 души.
Шекспир бил...спекулант
Каква е вероятността, писателят да е способен на това.
Република Адигея
Повече от 1/3 от площта на Адигея е заета от специално защитени природни територии, с различен статус и категория. Шест от най – големите защитени територии, сами по себе си представляващи рядкост със съхраненото биологично разнообразие ...
Константин Скрябин
Този, който владее генетическата информация, ще бъде абсолютен владетел на света. След 5-6 години ще бъде съставена генетическа карта на всички народи по света – това е решителна крачка към разбирането на възприемчивостта на всеки ...
Василий Кандински
Ако художникът използва абстрактни средства за изразяване, това все още не означава, че той е абстрактен художник. Това даже не означава, че той е художник. Формата без съдържание не е ръка, а празна ръкавица, запълнена с въздух.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други