ТЪРСИ
Гледане на Кафе

САЩ планират създаването на микрочип – „симулатор на човек“


Гледане на Кафе
 Военни и граждански изследователи възнамеряват с помощта на микроелектронните технологии и изкуствено култивирани клетки и тъкани да конструират система за тестване на лекарства.
  Преди да пристъпят към клинични изпитания на лекарствата и методите на лечение, медиците трябва да са сигурни, че те са безопасни за хората. Опитите върху животни не винаги могат да дадат точен отговор, как различните органи ще реагират на едно или друго вещество.
  Целта на разработката е създаване на микроелектронна платформа, на която ще може да се симулира поведението на сърдечно-съдовата, нервната, дихателната, ендокринната и други системи. Това е необходимо, за да се проследи взаимодействието на организма с медикаментите не само на физиологично, но и на генетично ниво.
  За последното ще се пригодят стволови клетки, с които ще могат да се пресъздават генотиповете на различни индивиди. Само така ще може да се оцени влиянието на лекарствата не върху абстрактен човек, а върху определени възрастови, полови или други групи.
  Съгласно споразумението между Службата за перспективни изследвания при Министерството на отбраната на САЩ(DARPA) и Националният институт по здравеопазване на САЩ(NIH), всяко от ведомствата се ангажира да задели по 70 млн. долара през следващите 5 години. Интересът на медиците е очевиден, а военните мотивират участието си с противодействие срещу възможното използване на биологично оръжие срещу гражданите на страната им.
  Според директорът на NIH Франсис Колинс, проектът е доста амбициозен, но сега е времето за неговото разгръщане. Гледане на Кафе
Дата: 19 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: САЩ планират създаването на микрочип симулатор на човек
САЩ планират създаването на микрочип – симулатор на човек
Преди да пристъпят към клинични изпитания на лекарствата и методите на лечение, медиците трябва да са сигурни, че те са безопасни за хората. Опитите върху животни не винаги могат да дадат точен отговор, как различните органи ще реагират ...
Може ли робот да обича и да бъде обичан?
Ако се вярва на създателите на механичния симулатор на емоции Lovotics, напълно е възможно. Друг е въпросът, дали може да се разчита на взаимност…
Еци е имал лоши зъби
Останките от Тиролският леден човек Еци, датиращи от каменно-медната епоха, са изучени изключително старателно, но до сега никой от проучващите не е използвал дентална патология.
Rex – първият в света Bionic човек, отива за шоу в Научният музей в Лондон
Първият в света Bionic човек ще бъде показан на 07. февруари в Музея на науката във Великобритания.
Създаден е микрочип, симулиращ мозъчната дейност
Специалисти от Масачузетския технологичен институт (САЩ) са разработили чип, който се очаква да помогне при изследването на процесите, протичащи в човешкия мозък.
Сажди помогнаха в създаването на отблъскващо течности покритие
Германски учени са използвали обикновени сажди за създаването на прозрачен материал с уникална способност – отблъскващ вода и масла.
Как да влезете в ролята на вечно зает човек
Ако изглеждате така, шефът ви ще мисли, че сте постоянно зает.
Две глави мислят по-добре от една
Ще дойде време и цели групи от хора ще се включват към нервно-компютърни интерфейси (NKI) за решаване на сложни задачи от разстояние.
Електростимулатор на гръбначния стълб изправи парализиран човек на крака
Автомобилна катастрофа през 2006 г., лишила 20-годишния Роб Съмърс от възможността да се движи самостоятелно. Както твърдели тогава лекарите - завинаги. Последните достижения в електростимулацията на нервите на гръбначния мозък значително ...
Учените са много близо до създаването на ваксина срещу рак
Получен е вирус, който сам намира раковите клетки и потиска растежа на метастатичните тумори, без да засяга здравите тъкани.
123456 ... 16
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други