ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Ръководителят на eBay критикува интернет-политиката на Китай


  Президентът и главен изпълнителен директор на eBay John Donahoe изрази недоволство от строгия контрол на киберпространството, предприет от китайските власти.

Гледане на Кафе
Президентът и главен изпълнителен директор на eBay John Donahoe. (ноември 2009 г.; снимка: Kim Kulish/Corbis)

  Не е тайна, че правителството на Китай редовно блокира Web офисите на чуждестранните новинарски агенции и международните правозащитни организации, ако те публикуват съдържание, което не отговаря "на местните нужди". Филтрират  и премахват "политически безотговорните" материали, "провокативни публикации" и пр.
  Според г-н Донахю, Китай създава виртуална стена, ограждаща уеб сегмента на страната от чуждестранните компании. Реално, казва ръководителят на eBay, киберпространството на Китай е отворено само за местни предприемачи.
  Междувременно, броят на китайската интернет аудитория наскоро надхвърли половин милиард. Според статистически данни, достъп до мрежата има приблизително 40% от населението на Китай. Това е над средното за планетата (приблизително 30%), но по-ниско от тези за страни,  като Южна Корея и Япония, където достъпът в интернет достига 70%.

Гледане на Кафе
Дата: 19 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Ръководителят на eBay критикува интернет-политиката на Китай
Ръководителят на eBay критикува интернет-политиката на Китай
Президентът и главен изпълнителен директор на eBay John Donahoe изрази недоволство от строгия контрол на киберпространството, предприет от китайските власти.
В Китай започнаха преследвания за недостоверни уеб-публикации
Китайските власти ожесточават цензурата на интернет: в затвора може да отиде всеки уеб-потребител, разпространяващ невярна информация.
Сенчестият интернет ще бъде различен
Организирайки революция с помощта на „уеб-куфар” и децентрализирана Bluetooth-мрежа, можете да възстановите държавата, ако разполагате с импровизиран радиоинтернет.
Най – бързият интернет е в Южна Корея
Компанията Pando Networks, обработила данните, събрани от 20 милиона компютри по цял свят и оценила скоростта на достъп до Интернет в различните страни.
Китай ще пуска суперкомпютър – собствена разработка
През близките месеци в Китай ще заработи първият суперкомпютърен комплекс, в състава на който влизат само китайски компоненти.
Всички издания на списание Плейбой ще се появят в интернет
Списанието Playboy ще предостави достъп до пълната колекция на своите издания чрез интернет.
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
Китай формира киберармия
Първото подразделение от 30 човека вече е застъпило на служба. Властите упорито уверяват обществеността, че задачата му ще бъде обезпечаването на мрежовата безопасност.
Максимум 19 клика разделят кои да са две интернет-страници
Независимо от разрастването на Мрежата, правилото от 19 клика остава справедливо.
В Китай е създаден екран-хамелеон
Китайски учени, под ръководството на Джун-цзе Гу от Югоизточния университет в Нанкин са разработили екран, състоящ се от слой частици, които могат да променят светлоотразителната способност, варирайки около основния цвят.
123456 ... 11
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други