ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Ръкавици, превеждащи жестовете в гласови съобщения

Гледане на Кафе
Украинската разработка Enable Talk получи една от основните награди на международният конкурс Imagine Cup, който се организира всяка година от Microsoft (през 2012 г. в него участваха около 420 хиляди студенти от над 100 страни).
  Ръкавицата, разработена от студенти на Донецката академия „Стъпка“ /“Шаг“/ има сензори по ставите на пръстите, жироскоп, два акселерометри. Това  позволява на контролерът и софтуерът под Windows Phone 7 и Windows 8 непрекъснато да превеждат движенията на ръцете в звуков сигнал, който чрез  Bluetooth се предава на смартфон, озвучаващ жестомимичния език.
„Идеята да създадем подобно нещо дойде след общуването ни със спортисти-лекоатлети и общността на глухите, които имаха затруднения от това, че околните не разбират езика на жестовете.“ - казва един от разработчиците Валерий Ясаков. „Спортистите всячески ни подкрепят и участват в тестването. Виждайки възторга им от получените резултати, разбрахме, че проектът ни действително е нужен. Надяваме се да помогне на повече хора с подобни проблеми.“  - допълват авторите.
  Студентите вече са подготвили бизнес проект: според тях, пълният производствен цикъл ще струва $ 400,000, като разходите ще се снижат от $ 150 (за прототипа) на $ 75 за чифт. Предполага се, че крайната цена на ръкавиците ще е около $ 400: в този случай, проектът ще започне да печели след продажба на 1600 чифта. Гледане на Кафе
Дата: 26 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Ръкавици, превеждащи жестовете в гласови съобщения
Ръкавици, превеждащи жестовете в гласови съобщения
Украинската разработка Enable Talk получи една от основните награди на международният конкурс Imagine Cup, който се организира всяка година от Microsoft.
Компютърът се е научил да разпознава езика на жестовете
Японски изследователи от университетите в Осака и Шиншу са разработили система, способна да преобразува жестовете от езика на глухонемите в символи.
Ръкавици за 5 минути
Не изхвърляйте стария си любим пуловер.
Шпионите ще скриват тайната информация в генно-модифицирани микроорганизми
Забравете невидимото мастило и лимоновия сок - шпионите вече могат да изпращат съобщения, използвайки генетично модифицирани бактерии!
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Северна Корея засилва пропагандата чрез интернет
В правителственият уеб-сайт на Северна Корея са се появили икони на най – популярните социални мрежи - Twitter, Facebook и популярните южнокорейски портали - NHN и Daum, където могат да бъдат публикувани съобщения с критичен характер ...
Как да пишем без клавиатура
Какво ще кажете, ако пишете с ръка във въздуха.
Какво ще шепнат Google Glass и защо това е добре
Може би точно в това се състои чудото на Google Glass, именно в картите Now, а не в гласовите команди – ключът към тяхната популярност.
Разработен е тактилен колан за навигация и получаване на команди на бойното поле
Правилната посока и заповедите на командира, свързани с придвижването, боецът ще научава от усещанията на леко вибриращ колан.
Автомобил за слепи ще се появи през 2011
Възможно е още през 2011 г. да се пови автомобил за хора с пълна загуба на зрението. Проекта се разработва от американски учени съвместно със сътрудниците на националната федерация на слепите в САЩ.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други