ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Робот – трансформер


Гледане на Кафе
Малкото експериментално устройство е оборудвано както с колела, така и с перки за издигане във въздуха. "Роденият да пълзи" робот не може да лети. Инженери от Центъра за Разпределени роботизирани системи при университета в Минесота (САЩ) опровергаха тази представа.
  Трансформерът, който все още няма име, се справя успешно и с двете задачи. В наземната си форма е метален цилиндър с дължина 11 см и 4 см в диаметър с две колела на краищата. Той е оборудван с видео камера, акселерометър и други датчици. Батериите му позволява да работи от 70 до 120 минути (в зависимост от скоростта на движение), развивайки скорост до 1,1 км / ч.
  За прехода в режим на хеликоптер, роботът се изправя на „стартова” позиция с помощта на подвижни опори /разбира се, самостоятелно/, разгъва роторните перки и опашната част с помощно витло – и излита. Във въздуха той се държи не много уверено, но това е само прототип.
  Двата механизма на движение имат собствено управление, което се оказало по – ефективно, отколкото използването на един двигател за колелата и перките. Въпреки, че „вертолетният” вариант е „излетял” към огромната сума от 20 000 долара, учените са уверени, че това няма да се превърне в пречка за хибридната система. Предизвикателството сега се състои в това, да направят системата по – проста и евтина. Тогава роботът би се превърнал в отличен разузнавач.
  На видеото е показана по – ранната версия – с два носещи винта.
 
Гледане на Кафе
Дата: 17 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Робот трансформер
Робот – трансформер
Малкото експериментално устройство е оборудвано както с колела, така и с перки за издигане във въздуха. Трансформерът, който все още няма име, се справя успешно и с двете задачи.
В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи
Основният проблем при закупуването на дрехи по интернет, без да броим сигурността на електронните плащания, е невъзможността да се пробва дрехата, която ви харесва.
Робот, предизвикващ депресия
Японски учени са създали робот, предизвикващ депресия.
Мобилен дом-трансформер ще приютява пострадали от стихийно бедствие
Японските инженери се надяват, че тяхното съоръжение ще стане по-удобна алтернатива на палатки и други временни приюти за тези, които са загубили подслон.
Вече вместо Вас – робот в офиса
На интерактивната изложба SXSW в Остин (Тексас) бяха представени роботи за дистанционна работа в офис.
Японски робот се учи да взема самостоятелни решения
Тази група от учени, използвайки собствена разработка, наречена Самоорганизираща и разширяваща се невронна мрежа (SOINN), е накарала робота да разбира околната обстановка и да извършва непрограмирани действия.
Робот-уста се учи да пее
Проектът е опит за максимално точна имитация на човешкия орган.
С миенето на стъкла ще се заеме робот – гущер
Въпреки, че китайските учени са били вдъхновени от способността на гущера да се изкачва плавно по вертикални повърхности, механичният мияч използва други принципи на движение.
.Robotalk. гласов робот – помощник
Японската компания Okamura Corporation е разработила роботизираният помощник за конферентни зали и офиси – Robotalk.
В Япония е създаден робот за изследване на стомашно-чревния тракт
Kапсулоподобното устройство е в състояние да се движи самостоятелно в човешкия стомах и други храносмилателни органи, изпращайки на медиците информация за случващото се наоколо.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други