ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Роботи – бебета ще помагат при изучаване на процеса на формиране на човешкото ходене

Гледане на Кафе

  Механичните същества не само се движат като едногодишни деца, но са в състояние да се учат на нови движения.
  Pneuborn-7II и Pneuborn-13II, изработени в лабораторията Hosoda при Университета в Осака (Япония), имитират съответно, 7-месечно и 13-месечно бебе.
  По – „младият” андроид е с височина 80 см и тежи 5,4 кг. Благодарение на 19 изкуствени мускули и система от пневматични механизми, допълнени със стави и пневморазпределители с електромагнитен контрол в ръцете, краката, врата и гърба, роботът е в състояние самостоятелно да пълзи в продължение на няколко часа. Той има 26 степени на свобода.

  Pneuborn-13II не може да се похвали със същата обилна "мускулатура" и със същия брой степени на свобода. На ръст и тегло той също не е по – голям: 75 см и 3,9 кг. За това пък, е по-добре приспособени към двукрако ходене, въпреки че походката му умишлено е направена неустойчива и клатушкаща се.
  Роботите се задвижват не само от собствените си резерви от сгъстен въздух, но и от външен компресор. В тях е вграден прост, обучаващ алгоритъм, позволяващ им да запомнят нови модели на движение, за да променят пълзенето, обикалянето или ходенето.
  Демонстрацията на Pneuborn се състоя по време на конференцията по роботика и автоматизация, ICRA 2011 г., която се провежда от 9 до 13 май в Шанхай.
 

Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Роботи бебета ще помагат при изучаване на процеса на формиране на човешкото ходене
Роботи – бебета ще помагат при изучаване на процеса на формиране на човешкото ходене
Механичните същества не само се движат като едногодишни деца, но са в състояние да се учат на нови движения.
Китайски роботи играят тенис на маса
В продължение на четири години, китайски изследователи от университета в Чженцзян, са разработвали роботи, умеещи да играят тенис на маса.
Учени говорят за осем тайни на човешкото тяло
Английски изследователи обявиха 8 интересни тайни за човешкото тяло. Чрез своите изследвания учените разкрили причините за изтръпванията на страната, за появата на киселини в стомаха, тайните за управлението на слуха и много други.
Човешки лактоферин – един от най-интересните лекарствени белтъци
Убива вируси, гъбички и има антиоксидантно действие, без да засяга естествената микрофлора, включително и тази на червата.
Медузи ще помагат при диагностика на рак
Учени от Йоркския университет в Северна Англия са направили ново откритие. Оказва се, че флуоресциращите клетки на медузите могат да помогнат при ранната диагностика на рак
Разработен е руски космически апарат за близко изучаване на Слънцето
Уникалната руската система INTERHELIOPROBE е предназначена за определяне на механизмите за загряване на слънчевата корона и ускорението на слънчевия вятър, както и да се установи естеството на мощните коронарни изригвания. Едно от ...
Открит е ген водещ до формирането на нервната система
Хипотезата, че нервната система на ембриона се формира сама по себе си, без специфичен сигнал, не е потвърдена. Японски учени откриха ген, който отключва трансформацията на зародишните клетки в невронни.
Еволюционната необходимост от алтруизъм е доказана от роботи
Експерименти на швейцарски учени са потвърдили теорията, че да помага на близки роднини е от полза за отделния човек, тъй като помага за поне частичното предаване на гени.
Прогнозите на Cisco за близкото и далечното бъдеще на човечеството
Към 2030 година роботите на планетата ни ще бъдат повече от хората.
Нов хидрогел убива дори и най-устойчивите на антибиотици бактерии
Гелът е безопасен за човешкото тяло и позволява продължителен пряк контакт с неговите тъкани.
123456 ... 9
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други