ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Робот, предизвикващ депресия

  Японски учени са създали робот, предизвикващ депресия. Механичният плъх WR-3 е конструиран в Университета Васеда, Токио.
  Психичното здраве на лабораторните плъхове, които трябва да съжителстват с неприятното устройство, започва бързо да се влошава.

Гледане на Кафе

  Щом лабораторните плъхове започнат да се движат – WR-3 атакува незабавно. Роботът не причинява на животното никаква физическа вреда, но непрекъснато го доближава и всячески му пречи. Малко по малко, лабораторните плъхове, сблъскващи се с досадния робот, започват да развиват депресия.

  Депресираните плъхове били необходими на учените за да тестват нови лекарства. Отначало опитали да минат без робот: принуждавали плъховете да плуват с часове във вода или блокирали обонянието им, но ефективността на тези методи била далеч от желаното. Тогава те създали адската си машина.
  С известно задоволство, експериментаторите заявяват, че възрастните плъхове, които били тормозени с WR-3 още от детството си, развивали особено тежка депресия.

Гледане на Кафе
Дата: 13 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Робот, предизвикващ депресия
Робот, предизвикващ депресия
Японски учени са създали робот, предизвикващ депресия.
Вече вместо Вас – робот в офиса
На интерактивната изложба SXSW в Остин (Тексас) бяха представени роботи за дистанционна работа в офис.
В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи
Основният проблем при закупуването на дрехи по интернет, без да броим сигурността на електронните плащания, е невъзможността да се пробва дрехата, която ви харесва.
Японски робот се учи да взема самостоятелни решения
Тази група от учени, използвайки собствена разработка, наречена Самоорганизираща и разширяваща се невронна мрежа (SOINN), е накарала робота да разбира околната обстановка и да извършва непрограмирани действия.
Робот-уста се учи да пее
Проектът е опит за максимално точна имитация на човешкия орган.
Робот – трансформер
Малкото експериментално устройство е оборудвано както с колела, така и с перки за издигане във въздуха. Трансформерът, който все още няма име, се справя успешно и с двете задачи.
С миенето на стъкла ще се заеме робот – гущер
Въпреки, че китайските учени са били вдъхновени от способността на гущера да се изкачва плавно по вертикални повърхности, механичният мияч използва други принципи на движение.
.Robotalk. гласов робот – помощник
Японската компания Okamura Corporation е разработила роботизираният помощник за конферентни зали и офиси – Robotalk.
В Япония е създаден робот за изследване на стомашно-чревния тракт
Kапсулоподобното устройство е в състояние да се движи самостоятелно в човешкия стомах и други храносмилателни органи, изпращайки на медиците информация за случващото се наоколо.
Научиха робот да разпознава продукти от супермаркет
Механичният помощник сортира покупките Ви, поставя ги в плик и Ви помага да ги отнесете в къщи.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други