ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Революционна технология ще предпазва джаджите от вода


  Компанията HzO съобщи за разработката на технология, предназначена за защита на електроника и други материали от въздействието на водата.
  Върху вътрешните компоненти на джаджите се нанася специално покритие, което според HzO създава „нанобариерен филм“. Покритието не позволява на водата да влезе в контакт с електронното устройство.

Гледане на Кафе

  HzO убедително доказа, че смартфон със защитно покритие може да бъде напълно потопен под вода и същевременно да приема повиквания. "Нанобариерният филм" може да се прилага към всеки хидрофобен материал - например, хартия.
  По разбираеми причини, HzO премълчава за състава на покритието, но обещава да разкрие допълнителна информация за технологията на предстоящото през януари изложение CES 2012 (Лас Вегас, Невада, САЩ).

Гледане на Кафе
Дата: 17 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Революционна технология ще предпазва джаджите от вода
Революционна технология ще предпазва джаджите от вода
Компанията HzO съобщи за разработката на технология, предназначена за защита на електроника и други материали от въздействието на водата.
Руски неутронен прибор ще търси вода на Марс
Разработеното в Русия устройство е един от десетте инструмента, с които ще бъде оборудван американския марсоход Curiosity. То е предназначено за търсене на вода и наситени с нея минерали с помощта на високо-енергийни неутрони.
Учени се научиха да пишат и рисуват върху вода
Руски учени се научиха да пишат върху вода. Специалисти от Новосибирск са усвоили печатането с мастило върху вода. Технологията позволява да се печата директно върху водната повърхност.
Иновативна мембрана предпазва от дискомфорта при използването на Plug-in слушалки
При тези, които често ползват слушалки за слушане на музика, могат да възникнат болезнени усещания, причинени от умората на слуховия орган.
Първият в света билборд, правещ вода от въздуха
Рядко рекламните кампании са толкова полезни.
Разработена е евтина и ефективна система за дезинфекция на водата
Екип от американски учени представи прототип на инсталация за дезинфекция на питейна вода, използваща слънчевата ултравиолетова светлина, която убива патогенните микроорганизми.
Горещият корпус на кораба намалява съпротивлението на водата
Феноменът е в това, че ако температурата на повърхността на потопен в течност твърд предмет превишава точката и на кипене, около предмета се образува слой от пара.
Определена е температурата, при която водата преминава в стъклообразно състояние
Италиански физици са успели да решат продължителния спор за температурата, при която водата преминава в стъклообразно състояние. Аморфният лед/вода в стъкловидно състояние/ се използва в много физични и биологични експерименти, така ...
Нова технология ще повиши капацитета на литиево-йонните батерии 10 пъти
Изследователи от Северозападния университет (САЩ) са открили начин за десетократно подобряване на ключовите характеристики на литиево-йонните батерии – зареждане, капацитет и скорост.
Магията на езерото Байкал
Байкал е 20 процента от световния запас на чиста питейна вода.На водната повърхност на Байкал биха се поместили европейски страни като Белгия, Норвегия, Дания.
123456 ... 12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други