ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Революционен начин за изучаване на програмиране

  В началото на 2012 г., бивш служител на Apple, известният блогър и изобретател Брет Виктор, предложи на конференцията CUSEC нов начин да научите програмиране и да програмирате на интерпретируеми езици, като JavaScript. В демонстрациите на Брет Виктор, резултатът от изпълнението на програмата се вижда редом до кода и се промяна веднага, след като в програмата се внесат изменения. Този начин е приложен на практика в Khan Academy, предлагайки на всички желаещи среда за разработка и са въплътени много от предложените идеи.
  Khan Academy е нетрадиционно учебно заведение. Основният начин на преподаване в нея е - чрез видео клипове, публикувани в проектите на сайта. Въпреки това, в случая с изучаването на програмиране е избран друг подход: заедно с видео уроците, на обучаващият се, е предложена и среда за разработки, където може да се пише и редактира код, виждайки веднага внесените промени.

   "Вместо да се налага да започвате обучението си с разкази за това, как е устроен компютърът, какво означават основните понятия (като променливи, логика, контролни структури, и така нататък), ние потапяме студента в доста сложен код и му предлагаме да го променя, изучава и дописва "- пише в блога си, Джон Резиг, отговарящ за разработването на проекта.
  Заедно със средата за разработки на JavaScript, на студентите се предлага и аудио коментар. Слушайки аудио-урока, студентът може да наблюдава със собствените си очи манипулирането на въпросният код, и веднага да види промените, до които той води. Освен това, кодовете на всеки проект могат да бъдат клонирани, за да направите своя версия на програмата.

Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Революционен начин за изучаване на програмиране
Революционен начин за изучаване на програмиране
Този начин е приложен на практика в Khan Academy, предлагайки на всички желаещи среда за разработка.
Невидимото богатство на Денис Ричи
Този брадат, ексцентричен веселяк се отличавал от всички известни компютърни гении, с всяка черта на своя характер и начин на живот.
Роботи – бебета ще помагат при изучаване на процеса на формиране на човешкото ходене
Механичните същества не само се движат като едногодишни деца, но са в състояние да се учат на нови движения.
Разработен е руски космически апарат за близко изучаване на Слънцето
Уникалната руската система INTERHELIOPROBE е предназначена за определяне на механизмите за загряване на слънчевата корона и ускорението на слънчевия вятър, както и да се установи естеството на мощните коронарни изригвания. Едно от ...
Почина Денис Ричи, създателят на програмния език C
В дома си в Мъри Хил (Ню Джърси, САЩ), на 70-годишна възраст, почина Денис Ричи (Dennis MacAlistair Ritchie), създателят на езика за програмиране C и основен разработчик на операционната система UNIX.
Ограниченото доверие към авторитета е полезно
Ако вие учите някого и искате да насърчите самостоятелната му работа, старайте се, вашият обучаван да не остане с впечатлението, че сте му казали и показали всичко.
Описан е прост начин за контрол на магнитните свойства на полупроводниците
Японски физици са открили обещаващ метод за обратимо превръщане на парамагнитни във феромагнитни полупроводници.
Пластмасово дърво – като начин за ефективно растениевъдство
Турски дизайнери са създали необичайна вертикална оранжерия, която спестява пари при отглеждането на растения и помага на околната среда.
Намерен е начин да се заобиколи паролната защита на iPad 2
Паролната защита на таблета Apple iPad - второ поколение, работещ под iOS 5, може да бъде преодоляна само за няколко секунди.
Науката ще преразгледа представата си за човешкия геном
Колосалното по мащаб сравнително изучаване на генома на 29 вида бозайници може да доведе до преразглеждане на принципите на функциониране и организация на човешкия геном.
123456 ... 14
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други