ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Разработено е уникално оръжие на базата на електромагнитни вълни


Гледане на Кафе
  Инсталацията е получила името Assault intervention Device /устройство, спиращо насилието/ - AID. Тя изпуска невидими електромагнитни лъчи в сферата на милиметровия диапазон, които са способни да проникват на 0,4 мм под повърхността на човешката кожа на участък с диаметър 12 см. Далекобойността на новото оръжие е 30 метра.
  Усещанията, изпитвани от контакта с подобни лъчи, напомнят съприкосновение с нажежена ютия или друг горящ предмет. Въздействието на оръжието продължава не повече от 3 секунди, след което приборът автоматически се изключва. Кожата и вътрешните органи остават незасегнати, но мозъкът обработва информацията от болевите усещания.
  Външно AID наподобява футуристично оръдие, управлявано с джойстик. Може да се прицелваш от екрана на компютър. Основният недостатък на разработката е нейната големина достигаща 2 – 3 метра. Специалистите смятат да проведат полеви изпитания на болезнените лъчи в затвора Pitchess Detention Center, и ако разработката се окаже ефективна за потушаване на затворническите бунтове, ще се започне работа по намаляване и оптимизация на устройството.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Разработено е уникално оръжие на базата на електромагнитни вълни
Разработено е уникално оръжие на базата на електромагнитни вълни
Външно AID наподобява футуристично оръдие, управлявано с джойстик. Може да се прицелваш от екрана на компютър. Основният недостатък на разработката е нейната големина достигаща 2 – 3 метра.
Какво се знае за разработването на ядрени оръжия от Иран
Миналата седмица Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) публикува, най-изчерпателния до сега, доклад за предположенията по разработването на ядрени оръжия от Иран. В него ясно се заявява, че Иран нарушава Договора за неразпространение ...
Разработено е устройство за управление на автомобил с една ръка
То съчетава в себе си волан, скоростна кутия, педали за газ и спирачка.
Разработено е онлайн приложение за създаване на книги въз основа на материали от Уикипедия
За броени минути програмата генерира книгоподобен текст, използвайки информация, открита в онлайн енциклопедията по търсения от потребителя въпрос.
Учени са създали нетривиални структури на базата на прости частици
Изследователи от университета в Илинойс и Северозападния университет са разработили колоидна система, състояща се от частици, които те нарекли „сферите на Янус”. Това са малки частици на основата на латекса.
Надуваем фенер за южните страни от Третия свят
В САЩ е разработено евтино и лесно преносимо осветително тяло на слънчева енергия.
Хард дискове на базата на мемристор могат да се появят през 2013 година
Специалисти на Hewlett-Packard са успели с още една стъпка да се приближат до разработката на устройство за съхранение на данни от ново поколение, базирано на мемристор.
Изследвани са хидродинамичните и акустични свойства на тибетските пеещи чаши
Звукът на пеещите чаши служи за молитва, медитация и релаксация. Тези звукови резонатори са популяризирани от будизма, макар, че първи са започнали да ги правят тибетските огнепоклонници.
САЩ успешно тестваха свръхзвуков снаряд
Пентагонът извърши успешен тест на летящ снаряд, който може да се движи по-бързо от звука.
Създаден е диамантен материал с изключително ниска плътност
Американски учени са разработили материал с изключително ниска плътност на базата на нанокристални диаманти.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други