ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Разработена е проекционна система за 3D-навигация на шофьорите


  Пред очите на автомобилистите постоянно ще бъдат виртуална „пътеводна следа" и полезни обозначения на околните обекти.
  Технология True3D, създадена от американската компания Making Virtual Solid, се основава на принципите на допълнената реалност. Вместо да се разсейвате, постоянно поглеждайки към екрана на GPS-навигатора или таблото, просто трябва да гледате напред. На предното стъкло, благодарение на компактен проектор, винаги ще има един "виртуален кабел" (както го характеризират самите създатели) – обемна цветна линия, която все едно се вие над земята и показва маршрута.

Гледане на Кафе
Веднага се вижда, че вляво има хотел, а пътят води към бензиностанция на Shell. (изображение: Making Virtual Solid)

  В допълнение, върху сградите се появяват триизмерни знаци или лого поставено вътре в заведенията, а по протежението на пътя – знаци, предупреждаващи за неуточнени опасности. При желание, допълнителната информация може да бъде под формата на традиционните 2D-изображения и текст.
  Както твърдят авторите на технологията, тя работи без значение кое време на денонощието е и не зависи от метеорологичните условия. Най-сложно за тях било да поддържат илюзията за триизмерност, при постоянната промяна в траекторията на автомобила и липсата на специални очила или други подобни устройства за водача.
  True3D съществува за сега само в демоверсия, но за успехът на идеята може да се съди от факта, че тя наскоро получи Голямата награда и 20 хиляди евро на европейския конкурс за системи за сателитна навигация  Galileo Master 2011.

Гледане на Кафе
Дата: 26 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Разработена е проекционна система за 3D-навигация на шофьорите
Разработена е проекционна система за 3D-навигация на шофьорите
Пред очите на автомобилистите постоянно ще бъдат виртуална „пътеводна следа" и полезни обозначения на околните обекти.
Разработена е евтина и ефективна система за дезинфекция на водата
Екип от американски учени представи прототип на инсталация за дезинфекция на питейна вода, използваща слънчевата ултравиолетова светлина, която убива патогенните микроорганизми.
Джобна слънчева батерия ще ви зареди телефона и ще ви осигури светлина
В Сингапур е разработена преносима система, състояща се от прибор, към който може да включите различни типове прожектори, мобилни устройства и компактна слънчева батерия.
Разработена е микротурбина предназначена за човешките артерии
Устройството ще предоставя мощност на пейсмейкъри /кардиостимулатори/, сензори за кръвно налягане, миниатюрни системи за доставка на лекарства и невростимулатори.
Разработен е тактилен колан за навигация и получаване на команди на бойното поле
Правилната посока и заповедите на командира, свързани с придвижването, боецът ще научава от усещанията на леко вибриращ колан.
Открит е ген водещ до формирането на нервната система
Хипотезата, че нервната система на ембриона се формира сама по себе си, без специфичен сигнал, не е потвърдена. Японски учени откриха ген, който отключва трансформацията на зародишните клетки в невронни.
Затлъстяването дразни имунната система
Появата на наднормено тегло се съпровожда с активиране на имунната система, на клетките, които се включват при възпалителен процес. Това слабо протичащо възпаление може да причини много различни заболявания - от диабет до сърдечно-съдови ...
Излезе операционната система Ubuntu 11.10
Компанията Canonical обяви достъпността на финалната версия на Ubuntu 11.10, с кодово име Oneiric Ocelot.
В Тайван се появи вестник със система за допълнена реалност
Доближавайки камерата на телефона към статията, можете да видите видео репортаж, посветен на същата тема.
Дигитална версия на човешката зрителна система
Изследователи от Университета в Бъркли Калифорния (САЩ) са разработили алгоритъм, който може да се прилага при функционален магнитен резонанс (MRI), за да показва, наблюдаваните от нас движещи се изображения.
123456 ... 18
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други