ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Разработена е биодобавка срещу бръчки


  През октомври на пазара ще се появи биодобавка, която намалява бръчките!
  Производителите твърдят, че препарата е само смес от хранителни екстракти, които активират гените, тонизиращи кожата. Тестовете вече са проведени и ако проверката не ги опровергае, това ще бъде първото средство на пазара, премахващо бръчките, чрез въздействие на по – дълбоките слоеве на кожата. От друга страна, това не е първият препарат, доказващ ефективността си на научна основа: има доказани кремове против бръчки./Дами, вярно ли е?/
  Независимите експерти приветстват предварителните резултати и съветват разработчиците да проведат двойно сляпо проучване при което, нито участниците в теста, нито лекарите ще знаят до самия край на експеримента, кое е лекарството и кое плацебото. След това, трябва да направят подробен доклад за резултатите в научно списание, а до тогава – съмненията остават.
  „Генетичната храна“ е плод на въображението на Джон Кейси и колегите му от британската корпорация Unilever, занимаваща се с козметика, стоки за бита и хранителни продукти. Компанията възложила тестването на четири изследователски групи. В тях участвали 480 жени от Великобритания, Германия и Франция, преминали прага на менопаузата.
  Според изтекла в медиите информация, но не официално публикувана за сега, след 14 седмичен прием/три пъти дневно/ „пачият крак“ около очите намалял средно с 10 %, а в най – добрият случай – с 30 %.

Гледане на Кафе
снимка: Jaamzp

  В едно от двете френски изследвания, специалистите направили 4 мм биопсия на 110 дами преди и след изпитването. Изучавали белтъкът колаген – основен структурен елемент на кожата. Твърдят, че у всеки пети участник, производството на нов колаген в дермата значително се  повишило.
  Г-н Кейси е представил някои от резултатите на миналогодишната конференция на Дружеството по дерматологични изследвания в САЩ. По негови думи, пълните данни вече са изпратени в научно списание за рецензия.
  Как работят тези вълшебни капсули? С приближаването на менопаузата при жените намалява производството на естроген и протеазните ензими стават по – активни. Те намаляват порьозността на кожата, премахвайки колагена по – бързо, отколкото той е в състояние да се възстанови. В същото време намалява активността на естрогеновите рецептори, отговарящи за изработката на колаген. В резултат на тези два процеса кожата губи еластичността си и бръчките нарастват.
  Екипът на Джон Кейси се опитал да разбере, как определени натурални хранителни екстракти влияят на основните гени, които пък контролират гените - отговарящи за синтеза на колаген. В резултат, се получил препарат на базата на витамини C и E, които подпомагат соевите изофлавони, ликопена на доматите и омега-3 ненаситените мастни киселини от рибеното масло.
  Unilever планира да започне използването на препарата през октомври в  44 спа-салона на Великобритания, Канада и Испания. В тези страни, продажбата на такива добавки не изисква специално разрешително, тъй като компонентите са вече широко използвани, а производителят не претендира, че капсулите подобряват здравето.
  Въпреки липсата на дългосрочни проучвания, Гейл Дженкинс, един от разработчиците, препоръчва три капсули дневно в продължение на три месеца -  без нежелани лекарствени реакции. Ако курсът се прекъсне, процеса на стареене се възобновява.

Гледане на Кафе
Дата: 23 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Разработена е биодобавка срещу бръчки
Разработена е биодобавка срещу бръчки
През октомври на пазара ще се появи биодобавка, която намалява бръчките! Производителите твърдят, че препарата е само смес от хранителни екстракти, които активират гените, тонизиращи кожата.
Разработена е евтина и ефективна система за дезинфекция на водата
Екип от американски учени представи прототип на инсталация за дезинфекция на питейна вода, използваща слънчевата ултравиолетова светлина, която убива патогенните микроорганизми.
Картофите – средство срещу хипертония
Условието е - към картофите да не се добавя кетчуп, оцет или майонеза.
Пет от най-големите американски интернет-доставчици започват борба срещу незаконно съдържание
Компаниите ще уведомяват доставчиците за незаконно онлайн разпространение на техни материали.
Ваксина срещу кариес е премила предклинични тестове
Изследователи от Института по вирусология в Ухан/Wuhan Institute of Virology/ - Китай съобщават, че са успели да създадат ефективна ваксина срещу кариес, съставена от ДНК и белтъци на две различни бактерии, която е показала добри резултати ...
Учените са много близо до създаването на ваксина срещу рак
Получен е вирус, който сам намира раковите клетки и потиска растежа на метастатичните тумори, без да засяга здравите тъкани.
Разработена е ваксина против радиация
Сътрудници на Владикавказкия научен център при Руската Академия на Науките са успели да разработят уникална противорадиационна ваксина
Разработена е микротурбина предназначена за човешките артерии
Устройството ще предоставя мощност на пейсмейкъри /кардиостимулатори/, сензори за кръвно налягане, миниатюрни системи за доставка на лекарства и невростимулатори.
Разработена е проекционна система за 3D-навигация на шофьорите
Пред очите на автомобилистите постоянно ще бъдат виртуална „пътеводна следа" и полезни обозначения на околните обекти.
Разработена е сравнително проста конструкция за генератор на водород с висока чистота
Трима инженери от университета в Киото (Япония) са създали сравнително просто устройство за получаване на водород с висока степен на чистота.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други