ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Разработва се фотоапарат фокусиращ след снимане


Поради факта, че устройството „улавя” цялото светлинно поле в околното пространство, е възможно да се фокусират вече готови снимки.
  Технологията, която може да промени представата за фотографията, е описана от Ren Ng в докторската му дисертация, която той защитава преди 5 години в Станфордския университет. Сега е основал собствена компания Lytro и е получил $ 50 милиона за усъвършенстване на методите от частни инвеститори.

Гледане на Кафе
Снимай сега, фокусирай после. (снимка: Eric Cheng / Lytro)

  В основата на разработката е сензорна система, представляваща набор от микрообективи, които се стараят да уловят цялото светлинно поле – всички светлинни лъчи, движещи се под различни ъгли и в различни направления. За своята работа системата изисква специален софтуер.
  Освен възможността за настройка и промяна на фокуса на вече направените снимки, технологията предполага по-висока скорост на фотографиране: новата камера е без закъснение на затварящото устройство, свързано с работата на автофокуса.

Схема за управление на светлинното поле. (изображение: Lytro)

  Г-н Ren Ng планира да пусне готовият продукт по – късно тази година. Точната му цена не е известна, предполага се, че ще е около няколко стотин долара, но още сега могат да бъдат направени предварителни поръчки.
  Да си поиграете с фокуса на готови снимки, можете тук.
 

Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Разработва се фотоапарат фокусиращ след снимане
Разработва се фотоапарат фокусиращ след снимане
Технологията, която може да промени представата за фотографията, е описана от Ren Ng в докторската му дисертация, която той защитава преди 5 години в Станфордския университет.
Нов фотоапарат снима през стени
Физици от Масачузетския технологичен институт са разработили нов тип камера. Последната разработка на американските учени скоро ще предизвика истинско объркване.
Как да се възстанови мозъка след инсулт
Важна стъпка в тази посока е направил екип от учени на Университета във Флорида - но засега, само като пример върху невроните на плъхове, и само в епруветка.
Canon представи професионалният огледално-рефлексен фотоапарат EOS-1D X
Canon представи днес огледалният фотоапарат EOS-1D X, оборудван с 18-мегапикселов сензор CMOS.
Системата Senseye Ви позволява да управлявате смартфона си с поглед
Компанията Senseye разработва едноименна система, която, както се очаква, ще позволи да управлявате смартфона си с очи.
Конфуций
Една от най – великите личности в историята на човечеството е китайският философ Конфуций. Той разработва учение опиращо се на личната нравственост и на схващането, че управниците трябва да служат на народа с личния си пример. Повече ...
Китайска Лунна експанзия започва след две години
Кацане на Луноход през 2013 г. на Луната, получаване на проби от почвата през 2017 г. и след още 8 години – изпращане на китайски Нийл Армстронг.
Разработва се друга игра от поредицата Hitman
Оказва се, че екшънът Hitman - Absolution, разработван от студиото IO Interactive, не е единствената игра, която ще продължи славната поредица Hitman.
Жабата – Ага е опасна дори след смъртта си
Токсичните вещества на тези жаби се запазват даже в мумифицираните им тъкани. Отделяйки се във водата, убиват всички, живеещи в нея.
След 25 години ще изчезнат всички пчели и змии
Биолозите бият тревога: от лицето на Земята ще изчезнат хиляди видове живи същества. Международна група от учени под ръководството на Крис Ридинг от британския център по екология и хидрология бият тревога: популациите от змии на ...
123456 ... 28
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други