ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Разликата във възрастта влияе върху умствените способности на братята и сестрите


  Учени от Университета Нотр Дам (Франция) установили, че братята или сестрите, чиято възрастова разлика надвишава две години, показват по-високи образователни постижения в сравнение с тези, чиято разлика е по-малка.
  Икономистът Kasey Buckles и аспирантът Elizabeth Munnich проучили данните на 12 686 млади хора, които през 1979 г. са били на възраст между 14-22 години. Резултатите от анализа на данните за успехите им в образованието показали, че колкото по-голяма е разликата във възрастта, толкова повече точки получили тестваните роднини в индивидуалните тестове Peabody, оценяващи напредъка по математика и четене.

Гледане на Кафе
Искате умни деца? Чакайте повече. (снимка: KidStock/Blend Images/Corbis)

  Въпреки това, този извод бил верен само за по – големите деца, а в по - младата възрастова група – нямал значение. Учените обясняват това с  факта, че родителите посвещават повече време на по-големите си деца, докато на бял свят се появи следващото.
  Всички предходни изследвани се фокусирали върху това, как малката възрастова разлика/по-малка от 2 години/ се отразява върху теглото при раждане и детската смъртност.
  Родителите често задават въпрос на лекарите, коя е идеалната възрастова разлика. Резултатите от изследванията на френските учени показват, че по – голямата възрастова разлика има минимум едно важно последствие за по – големите деца – влияе на успеваемостта.
  Резултатите ще бъдат публикувани в списание Journal of Human Resources.

Гледане на Кафе
Дата: 16 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Разликата във възрастта влияе върху умствените способности на братята и сестрите
Разликата във възрастта влияе върху умствените способности на братята и сестрите
Учени от Университета Нотр Дам (Франция) установили, че братята или сестрите, чиято възрастова разлика надвишава две години, показват по-високи образователни постижения в сравнение с тези, чиято разлика е по-малка.
Отсъствието на баща влияе върху половото съзряване на момчетата
Момчетата, растящи без баща, достигат по – късно полова зрелост от връстниците си, но по – рано стават бащи. Това е заключението на учени от Лондонското училище по икономика -Великобритания.
Върху политическите възгледи влияе силата на отвращение
Хората продължават да вярват в рационалността на своите политически убеждения, но учените са по-склонни да вярват, че това е не повече от физиологичен процес.
Кафето пречи на зачатието
Професор Шон Уорд от Медицинския университет в Невада (САЩ), експериментирал върху мишки и се оказало, че кофеинът влияе на женската плодовитост.
Как климатът влияе на човешките мисли
Изследователи от университетите Оксфорд и Рединг (Великобритания) каталогизирали и анализирали споменаването на времето в класическата музика от XVII век до наши дни.
Антибиотик спира преждевременното стареене
Антибиотикът рапамицин ликвидира симптомите на стареене, очиствайки клетките от дефектният протеин прогерин, натрупващ се с възрастта.
Учени се научиха да пишат и рисуват върху вода
Руски учени се научиха да пишат върху вода. Специалисти от Новосибирск са усвоили печатането с мастило върху вода. Технологията позволява да се печата директно върху водната повърхност.
Прима ординален маркетинг ще се тества върху маймуни
Агенция Proton и учени от Йейлския университет са разработили рекламна кампания специално за маймуни - капуцин.
Електронното перо Wacom Inkling трансформира рисунки върху хартия в цифров вид
Компанията Wacom, в средата на септември, ще започне продажбата на оригиналния компютърен аксесоар Inkling за художници, илюстратори и дизайнери.
Как правилно да тренираме мозъка си
На ежегодната среща на американската Асоциация по психологически науки, психологът от Мичиганския университет John Jonides представи нови данни, от които следва, че 20 минутното ежедневно изпълнение на тази задача в продължение на ...
123456 ... 23
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други