ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Разгадана е тайната на гения на Леонардо да Винчи

Гледане на Кафе
Откритие на британски учени е позволило да бъде разгадана тайната на гения на изключителни художници, като Леонардо да Винчи и Пабло Пикасо. В експеримента са взели участие около 40 доброволци от двата пола. Те били подложени на тестване, оценяващо тяхното визуално-пространствено възприятие.
  Оказало се, че мъжете, имащи проблеми с разпознаването на думите, четенето и правописа – страдащи от дислексия – прекрасно се ориентират в пространството и обработката на 3D информация. А жените, страдащи от дислексия, с нищо не се отличават от другите представителки на своя пол.
  Специалистите предполагат, че именно дислексията, донесла на много гении проблеми в детството – е залога за техния талант.Сред страдащите от дислексия има много гениални хора – художниците Пабло Пикасо, Леонардо да Винчи, Анди Уорхол и Роден, изобретателя Томас Едисон, учения Майкъл Фарадей.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Разгадана е тайната на гения на Леонардо да Винчи
Разгадана е тайната на гения на Леонардо да Винчи
Откритие на британски учени е позволило да бъде разгадана тайната на гения на изключителни художници, като Леонардо да Винчи и Пабло Пикасо.
Могилата на змията в Охайо – тайната ще бъде разгадана
Вече 165 години учените се опитват да разгадаят тайната на могилата в Охайо, с изображение на змия поглъщаща яйце – едно от най – известните мистични чудеса в човешката култура.
Разгадана е тайната за здравината на паяжината
Учени успели да разкрият тайната за здравината на паяжината, която е уникален материал, превъзхождащ няколко пъти по здравина и еластичност стоманата и най – добрите за сега изкуствени влакна.
Хората имат естествена потребност да вярват в конспиративни теории
Ако вярата в конспиративните теории се основава на човешкия мироглед, то да разубедиш нещастния с рационални средства е практически невъзможно. Вярата у хората в подобно нещо е породена от потребността им да осмислят собственото си ...
Тайната на здравината на Великата китайска стена
Химици установили, че в състава на разтвора свързващ каменните блокове, влизало лепило от оризова каша. За това съобщава The Daili Telegraph.
Добро око
Ако пожелаете да се учите да управлявате самолет, непременно ще проверят остротата на вашето зрение - окаже ли се, че тя е под единица – няма да ви приемат в аероклуба
Разкрита е тайната на свръхустойчивостта на стафилококовите инфекции
Устойчивостта на микроорганизмите към антибиотици е познато главоболие за медици и биолози. Между учените и бактериите се води непрекъсната война: създават се все нови и нови антибиотици, а в рамките на няколко години микроорганизмите ...
Шпионите ще скриват тайната информация в генно-модифицирани микроорганизми
Забравете невидимото мастило и лимоновия сок - шпионите вече могат да изпращат съобщения, използвайки генетично модифицирани бактерии!
Разработен е евтин способ за имитация на лепкавите лапи на гущера
Сингапурски специалисти са създали мрежа от нановлакна, която копира власинките върху пръстите на гущера, позволяващи му без усили да се катери по вертикална стъклена повърхност или таван.
Маите получавали жълтата боя по същите начини, като синята
Маите вярвали, че синьото е цветът на боговете. Синята боя на Маите е без прецедент сред древните пигменти по яркост, красота и трайност, доколкото е свързана с индигото, смесено с минерала палигорскит.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други