ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Радиоактивните отпадъци ще се неутрализират на Камчатка и Курилите

Гледане на Кафе
Александър Вайнер, почетен член на нефтено – газовия отрасъл в Русия, е разработил екологически най – чистия, безопасен и евтин способ за неутрализирането на радиоактивните отпадъци. Течните и полутечни отпадъци ще бъдат поставяни в хидротермалните системи на Камчатка и Курилите.
  Технологията за неутрализирането на радиоактивните отпадъци е била изпробвана от учените на о-в Парамушир, влизащ в състава на Курилските хребети. На острова се намират 5 активни или потенциално активни вулкана – така наречената Парамуширска геотермална система. Проведените там експерименти с тежки метали, показали, че при високи температури /до 3500о С/, на голяма дълбочина и при високо налягане, радиоактивните отпадъци, свързани със силикагел, и оставени под земята, се превръщат в халцедон. След всички тези процеси, отпадъците са безопасни. По този начин урана и другите тежки метали, биха се връщали там, откъдето са добити - под земята.
  По предварителни оценки, в Парамуширската геотермална система, могат да се неутрализират около 100 тона уран годишно. Няколко подобни системи има и на други Курилски острови, и в Камчатка.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Радиоактивните отпадъци ще се неутрализират на Камчатка и Курилите
Радиоактивните отпадъци ще се неутрализират на Камчатка и Курилите
Александър Вайнер, почетен член на нефтено – газовия отрасъл в Русия, е разработил екологически най – чистия, безопасен и евтин способ за неутрализирането на радиоактивните отпадъци. Течните и полутечни отпадъци ще бъдат поставяни ...
Модерният град - система от подземни контейнери за смет
Огромното количество отпадъци, съхраняването и редовното им извозване, са постоянен проблем на всички мегаполиси.
Дори микробите харесват Моцарт
Операторите на една от пречиствателните станции в Германия твърдят, че използваните в процеса на очистване бактерии са започнали да работят по – ефективно, след като редовно им пускали музика на великия композитор.
На Олимпиада – 2012 ще събират енергията от стъпките
Тротоарите на главния стадион на Олимпиада – 2012 ще бъдат покрити с плочки, събиращи енергията от стъпките на минувачите.
Социалните мрежи са се родили още през XVII век
Нищо ново под слънцето, дори и социалните мрежи. Точно от същата страст за комуникация е била обхваната просветената част на Европа през XVII-XVIII век.
Сенчестият интернет ще бъде различен
Организирайки революция с помощта на „уеб-куфар” и децентрализирана Bluetooth-мрежа, можете да възстановите държавата, ако разполагате с импровизиран радиоинтернет.
Нова теория предполага възможността за ядрена реакция без разделяне или сливане на ядра
Предлагат алтернативна теория за ниско енергийни ядрени реакции.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други