ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Първи резултати от продажбите на играта The Elder Scrolls V: Skyrim

Гледане на Кафе
Дори феновете на виртуалния лов ще има с какво да се заемат: зверовете са най-разнообразни - от зайци до мамути и дракони.

  Ролевата игра The Elder Scrolls V: Skyrim, създадена от Bethesda Game Studios, показа втори резултат в състезанието наречено "най-разпространяващата се игра на годината".
  Според информацията на VGChartz, за два дни играта е закупена от над 3.4 милиона души. Данните са обобщени от трите платформи (PC, PS3, Xbox 360) без цифровата търговия. Съобщава се, че една пета от обема на продажбите е почти 600% по-висока от тази на The Elder Scrolls IV: Oblivion. Последната се появи през март 2006 г. и за същия период е успяла да се продаде само 490 000 пъти.
  Най-активно RPG-то се продава в Северна и Южна Америка. VGChartz твърди, че там са продадени около 2,5 милиона копия. На останалата част от света (разделение по региони за нас няма) са останалите 950 000. Разпределението по платформи е: 59% от продажбите са били на Xbox 360, 27% - на PS3, 14% - за персонален компютър.
  За ортодоксален RPG това е великолепен показател. Само свръх блокбастера Call of Duty: Modern Warfare 3, с неговите 6,5 милионни дневни продажби, може да задмине Skyrim.
  Трейлър към играта The Elder Scrolls V: Skyrim:

Гледане на Кафе
Дата: 16 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Първи резултати от продажбите на играта The Elder Scrolls V - Skyrim
Първи резултати от продажбите на играта The Elder Scrolls V - Skyrim
Ролевата игра The Elder Scrolls V - Skyrim, създадена от Bethesda Game Studios, показа втори резултат в състезанието наречено - най-разпространяващата се игра на годината.
В Европа се появи ролевият екшън Dark Souls
На 7 октомври играта влезе в Стария свят, а в САЩ и Канада – 4 дни по – рано. Впрочем, първи на Dark Souls са могли да играят японците – още от 22-ри септември. Проектът е разработен от студио FromSoftware1S SoftKlab .
Излезе играта The Lord of the Rings - War in the North
Играта е разработена по мотиви от легендарната сага на Джон Р. Р. Толкин - „Властелинът на пръстените".
Анонсирана е играта Transformers: Fall of Cybertron
Transformers: Fall of Cybertron ще бъде пряко продължение на War for Cybertron и ще доразвие историята за войната между извънземните роботи от мястото, където тя приключва в първата част. Играта е разработена от High Moon Studios.
Blizzard представи играта Dota и допълнение към World of Warcraft
По време на изложбата BlizzCon (21-22 октомври, Анахайм, САЩ), Blizzard анонсира играта Dota, която, както се съобщава, в много отношения прилича на популярната ММО-стратегия League of Legends.
Излезе Wii-играта The Legend of Zelda - Skyward Sword
В продажба е новата глава от приключенията на Линк, екшъна The Legend of Zelda - Skyward Sword, съобщават от Nintendo.
HP TouchSmart 620 3D - моноблок с 23-инчов тъчскрийн
От 15 ноември Hewlett-Packard започва продажбите на настолния компютър TouchSmart 620 3D клас -всичко в едно- с поддръжка на 3D-контент.
Допълнението към играта Dead Island ще излезе в средата на ноември
Допълнението Bloodbath Arena на зомби-хоръра Dead Island (издател - Deep Silver) ще се появи в средата на ноември, казват разработчиците от полското студио Techland.
Тим Шафер представи играта Happy Action Theatre
Студиото Double Fine представи новият си проект Happy Action Theatre - набор от аркадни мини-игри за Kinect манипулатор.
Ваксина срещу кариес е премила предклинични тестове
Изследователи от Института по вирусология в Ухан/Wuhan Institute of Virology/ - Китай съобщават, че са успели да създадат ефективна ваксина срещу кариес, съставена от ДНК и белтъци на две различни бактерии, която е показала добри резултати ...
123456 ... 11
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други