ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Първата в света 3D-писалка за рисуване

  С писалката 3Doodler може да се рисува директно във въздуха.

Гледане на Кафе

  Дребният производител на играчки WobbleWorks представи проект за създаване на първата в света 3D писалка. Технологично тя прилича на пистолет за лепило. 3Doodler работи със захранване. Като мастилото се използва пластмаса. То застива веднага, което позволява да се рисува на всяка повърхност, дори във въздуха. Пластмасата се слепва здраво и спокойно може да създавате богато украсени и сложни триизмерни фигури.

  Писалката тежи по-малко от 200 грама и поддържа две скорости за нанасяне на „мастилото“ - за бързо запълване на големи участъци и за деликатна работа.
  Създателите уверяват, че само за няколко часа може да се научите да създавате прости форми, а за рисуване върху плоскост – не трябват някакви специални умения.
  Проектът бе одобрен и подкрепен от Kickstarter, събирайки за по-малко от ден 30 000 долара, след публикацията на необходимата за започване на производството сума. Авторите обещават, че 3D писалката ще бъде достъпна съвсем скоро, и ще получи допълнителни интересни функции.

Гледане на Кафе
Дата: 21 - ви февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Първата в света 3D-писалка за рисуване
Първата в света 3D-писалка за рисуване
С писалката 3Doodler може да се рисува директно във въздуха.
Първата в света трансплантация на трахея и бронхи е направена в Русия
В Руския онкологичен научен център „Н.Н. Блохин”, към Руската Академия на медицинските науки, е направена трансплантация на трахея с двата главни бронхи.
Разработен е първият в света еластичен кабел
Японската компания Asahi Kasei Fibers е създала еластичния кабел Roboden, разтеглящ се с половината от дължината си. Това е първата подобна разработка в света.
В Мелбърн, ще се появи първата в света вертикална улица
Именно така архитектурното бюро CK Designworks характеризира своя проект в австралийския мегаполис. Отличителна особеност на 35-етажната сграда ще станат пълноценните градини с дървета по балконите.
Първият в света Данък мазнини – за и против
От 1 октомври Дания е въвела данък мазнини. Тази мярка предизвика смесени реакции в страната и света: специалистите в областта на общественото здраве я посрещнаха с овации, а останалата част стигна до заключението, че датските власти, ...
Монголия
Монголците съдействали за обмена между нациите, като създали нови и усъвършенствали стари системи. Благодарение на монголците, почти всички страни излезли от своята изолация и това е първата глобализация в света.
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
Най – звучният пенис в света
Мъжките на водната дървеница Micronecta scholtzi, с помощта на своя полов орган пеят на самките любовни серенади. И не просто серенади, а най – звучните в животинския свят.
Константин Скрябин
Този, който владее генетическата информация, ще бъде абсолютен владетел на света. След 5-6 години ще бъде съставена генетическа карта на всички народи по света – това е решителна крачка към разбирането на възприемчивостта на всеки ...
Японци създадоха най – точния часовник в света
Група специалисти от Токийския университет е разработила най – точния в света оптическо – атомен часовник.
123456 ... 13
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други