ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Пръстенът на Google ще ни отърве от паролите

  Паролата е нещо ненадеждно, но как иначе да влизаме в своите акаунти? Изглежда, Google са намерили отговор на този въпрос. За безопасната авторизация ще е необходим съвсем обикновен предмет.
  Това е пръстен. На конференцията RSA, през февруари в Сан-Франциско, Mayank Upadhyay – инженер в Google, за пръв път спомена за тази технология. Според него, използването на персонални физически ключове ще избави хората от опасностите, свързани с еднаквата парола навсякъде.
За сега устройството е под формата на USB, свързващо се към компютъра по стандартния начин. Upadhyay споменава, че компанията тества прототип на пръстен, който ще замени паролата, тъй като не всеки обича да използва флашка.

Гледане на Кафе

  Тези ключове не съдържат статистическа парола, която може да бъде копирана. Картографският ключ е уникален за устройството и никога не се предава. Когато ключът е включен, той удостоверява автентичността на потребителя чрез правилното решение на математическа задача, която му задава услугата. Тази информация не може да се използва повторно.
  В Google вече се водят преговори с други фирми за използването на тази технология. Разработката, както и търсенето на партньори, е на ранен етап.
„Ние искаме, да можете спокойно да влезете в акаунта си от компютъра на ваш приятел.“ - казва Upadhyay.

Гледане на Кафе
Дата: 13 - ти март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Пръстенът на Google ще ни отърве от паролите
Пръстенът на Google ще ни отърве от паролите
Паролата е нещо ненадеждно, но как иначе да влизаме в своите акаунти?
Социалната мрежа Google плюс започва регистрация на бизнес страници
Google разширява възможностите на социалната мрежа Google плюс, която стартира през юни.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Какво ще шепнат Google Glass и защо това е добре
Може би точно в това се състои чудото на Google Glass, именно в картите Now, а не в гласовите команди – ключът към тяхната популярност.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Новият офис на Google в Тел Авив
Нестандартно и интересно.
В Google Chrome ще има вграден гласов и видео чат
Протоколът WebRTC ще позволи на потребителите на Chrome и други поддържащи го браузери да създават собствени алтернативи на Skype.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други