ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Проектиран е електрически дицикъл


Гледане на Кафе
Австралийски студенти са построили оригинално превозно средство, състоящо се от две големи колела, между които е поставена открита пилотска кабина за водача.
  Двуколесното устройство е получило името EDWARD – съкращение от Electric Diwheel With Active Rotation Damping. Бъдещите инженери от университета в Аделаида са работили по него в продължение на две години.
  Ако преди този вид "екипажи" са привеждани в движение с мускулна сила или двигател с вътрешно горене, новата версия използва само електрически мотор и оловно-кисели батерии, които стигат за един час активни движения. Максималната скорост е 40 км / ч.
  Както всички дицикли, EDWARD също се е сблъскал с проблема за силното разклащане на прикрепената към колелата люлка, в която се намира водача. Конструкторите са решили тази задача, създавайки система за стабилизация, която се включва по желание. Наистина, тя не предоставя абсолютна стабилност на купето: ъгълът на отклонение от вертикалната ос може да достигне до 120, но във всички случаи, седналият вътре, няма да хване морска болест. Дали от това, че той съзнателно иска да изключи стабилизиращият механизъм и да направи няколко трика, или да кажем, ако се обърне с главата надолу и се застопори в това положение.
  Разработчиците не дават подробни технически характеристики на електроцикъла и мълчат относно възможностите за практическото му използване (да не говорим за комерсиализация). Така че, по всяка вероятност, EDWARD ще остане симпатичен пилотен проект, оставащ в пределите на колежа и изпитателния стенд.
 
Гледане на Кафе
Дата: 11 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Проектиран е електрически дицикъл
Проектиран е електрически дицикъл
Австралийски студенти са построили оригинално превозно средство, състоящо се от две големи колела, между които е поставена открита пилотска кабина за водача.
В Германия изобретиха хибрид между автобус и трамвай
Няколко научно изследователски институти на страната се обединили, за да финализират проект за електрически градски транспорт, който не изисква релси и жици.
Chevrolet ще пусне микро-електромобил
За разлика от все по-популярните хибридни автомобили, Chevrolet Spark EV ще бъде 100 % електрически. Горивният модел, който ще послужи за основа на това, е почти непроменен - с изключение, разбира се, на двигателя.
Седем идеи, които могат да променят света
Идеи, които си струва да се опитат.
Func MS-3 - геймърска мишка за дясна ръка
Компанията Func започва продажбата на компютърна мишка MS-3, разработена специално за геймъри.
Електростимулатор на гръбначния стълб изправи парализиран човек на крака
Автомобилна катастрофа през 2006 г., лишила 20-годишния Роб Съмърс от възможността да се движи самостоятелно. Както твърдели тогава лекарите - завинаги. Последните достижения в електростимулацията на нервите на гръбначния мозък значително ...
Учени открили уникални свойства на светлината
Група учени под ръководството на Стивън Ранд е открила, че при подходяща интензивност, когато светлината преминава през материал, не провеждащ електричество, светлинното поле е способно да създава магнитно въздействие, което е 100 ...
PLOrk – лаптоп оркестър от Принстън
The Princeton Laptop Orchestra (или PLOrk) е действително пълноценен оркестър, но вместо акустични инструменти, музикантите държат в ръцете си лаптопи.
Метод за трансформация на клетки без стволови посредници
Екип от изследователи от Станфордския университет (САЩ) съобщават, че са в състояние да превърнат фибробласти на човешки кожни клетки в неврони, заобикаляйки етапа на индуцирани плурипотентни стволови клетки.
Футуристична концепция за чадър от 2050г - Airblow 2050
Дори най-невероятните предмети на бъдещето ще се основават на технологии, които се разработват днес.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други