ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Продажбата на раницата LA Martin Jetpack ще започне през 2012 година


  Цената на оригиналният апарат за самостоятелен полет е 100 хиляди долара, включвайки и двуседмичен курс на обучение.
  Необичайното средство за придвижване по въздуха – тип раница - Martin Jetpack, наречено на неговия създател Глен Мартин от Нова Зеландия, беше показано за пръв път през 2008 г. През май, тази година, бяха проведени важни тестове за летателните показатели на апарата и на системата му за безопасност.

Гледане на Кафе
Да, скъп е, но по възможности превъзхожда реактивните аналози! (снимка: Martin Jetpack)

  Макар външно Martin Jetpack да прилича на реактивна раница, той използва друг принцип на движение: във въздуха го повдигат два пропелера, захранвани от бензинов двигател с мощност 200 к.с. Тягата е достатъчна, за да се ускори до 100 км / ч, извисявайки го на височина от 2,5 км. Обхватът на движение е 50 км. Заедно с 19 литровият резервоар за гориво, раницата тежи почти 250 кг.
  След демонстрацията на прототипа е била променена само системата за управление. Сега за предаване на командите към задвижващия механизъм се използват не въжета, а електро-дистанционна система за управление, като в самолетите.
  Полетът се стабилизира с електронен контролен блок, производство на Rockwell Collins, използван при военни безпилотни летателни апарати. За разочарование на „екстремалите“, апаратът не позволява опасни маневри от рода на обратно салто, но пък отваря нови хоризонти в използването на раницата. Например, екип от спасители може дистанционно да изпрати апарата в труднодостъпна точка, а бедстващият човек да влезе в него и да се спаси. Или, да речем, военните биха могли с негова помощ да пренесат мобилна базова станция за връзка.
  Анализът на успешно проведените тестове през май, когато апаратът повдигна на 500 м извънгабаритен пилот-манекен и летя с него почти 10 минути, показа, че устройството е напълно готово за продажба. Според плановете на производителите, продажбата на изделието ще започне през 2012 г.

Гледане на Кафе
Дата: 9 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Продажбата на раницата LA Martin Jetpack ще започне през 2012 година
Продажбата на раницата LA Martin Jetpack ще започне през 2012 година
Цената на оригиналният апарат за самостоятелен полет е 100 хиляди долара, включвайки и двуседмичен курс на обучение.
Samsung започва производството на гъвкави AMOLED-дисплеи през 2012
През второто тримесечие на следващата година, Samsung възнамеряват да започнат масовото производство на гъвкави дисплеи за преносими устройства.
Sony създаде преносимо 3D-кино
През ноември, Sony ще започне продажбата на един необичайно нов елемент - преносимо кино HMZ-T1, поддържащо 3D-контент.
Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
Диабло III е възможно да излезе през 2011 година
Играта изглежда невероятно. Едва през третото тримесечие на тази година ще можем да започнем публичното и тестване - каза г-н Морхайм.
Продаден е първият търговски образец на квантов компютър
Най-големият американски производител на оръжие Lockheed Martin, придоби първия търговски образец на квантов компютър D-Wave One, разработен от канадската компания D-Wave Systems.
Австралия се готви за тест на плазмен двигател през 2013 година
Правителството на страната е отделило 3,1 милиона долара за ускоряване разработването на усъвършенствания плазмен двигател, който може да се използва за спътници и теоретично - на междупланетни кораби.
Русия на Оскарите 2012
Въпреки безспорния авторитет в света на киното и очевидния талант, Никита Сергеевич Михалков, по някаква причина, непрекъснато е критикуван. При това, всеки жест, всяка дума ... Нито една стъпка на режисьора не минава без скандал.
10 от най- добрите Digital-кампании на 2012 г
Заредете се с енергия и вдъхновение, спомняйки си най-ярките Digital- кампании и вирусни видеоклипове на 2012
Исландия може напълно да забрани тютюнопушенето
Внесеният за разглеждане в парламента закон ще позволява продажбата на цигари само в аптеките. С рецепта от лекар.
123456 ... 35
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други