ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Приложение за  iPhone позволява да се рисува със звуци


  Звуците, издавани от ползвателя, създават върху екрана на смартфона хаотични геометрични форми. Резултатите изглеждат… симпатично. Като картина на художник-абстракционист.
  Приложението Konstruct е разработено от британския специалист Джеймс Елибан, основател на компанията Augmatic. Програмата може да се изтегли безплатно от App Store.

   За работа се настройват параметри, като форма, цветова гама, ограничение по размер и честота на появяване на обектите. След това е необходимо да се позиционира камерата на iPhone върху специално изображение – маркер. При възпроизвеждане на каквито и да било звуци /реч, свирене, пеене/, на екрана се появяват абстрактни 3D-обекти, размерите на които зависят от силата на звука.
  Процесът продължава докато маркерът е в полезрението на камерата. Полученият резултат може да се съхрани. Като основа Konstruct използва система за проследяване на визуална информация, прeдставена от британския разработчик String.

  Ако не ви допада абстрактното изкуство, можете да използвате другото  приложението на тази компания -  Scrawl. То работи на сходен принцип /триизмерно моделиране в реално време, при наличие на рисунка – маркер/, но вместо геометрични форми, потребителят може да нарисува с пръстите на ръцете си всичко, което пожелае.

 

Гледане на Кафе
Дата: 25 - ти април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Приложение за iPhone позволява да се рисува със звуци
Приложение за iPhone позволява да се рисува със звуци
Звуците, издавани от ползвателя, създават върху екрана на смартфона хаотични геометрични форми. Резултатите изглеждат… симпатично. Като картина на художник-абстракцшонист.
Първата в света 3D-писалка за рисуване
С писалката 3Doodler може да се рисува директно във въздуха.
В Германия е разработен въображаем iPhone
Сега можете да управлявате вашия смартфон, натискайки с пръсти по дланта си, като върху екран. За останалото ще се погрижат специални камери и софтуер.
Разработено е онлайн приложение за създаване на книги въз основа на материали от Уикипедия
За броени минути програмата генерира книгоподобен текст, използвайки информация, открита в онлайн енциклопедията по търсения от потребителя въпрос.
Приложение за смартфони ще помогне на водачите да избегнат пътно транспортни произшествия
Вградените в мобилно устройство камери и сензори на програмата iOnRoad анализират пътната ситуация и предупреждават водача за опасности.
Хленченето е най – дразнещият звук
Психолози доказали експериментално, че хленчещите звуци, издавани от деца, пречат на работата много повече, отколкото шум от двигател.
Android – приложение ще позволи да се следи работата на Големия адронен колайдер
Потребителят ще може не само да наблюдава истинския сблъсък на частиците в триизмерна графика, но ще може да опита и сам да се заеме с това на виртуално оборудване.
BizzTrust for Android: смартфон – две в едно
Пакетът позволява да се сформират две независими програмни области, базирани на едно устройство: едната – за приложения и информация от корпоративен клас, а другата – за лични потребителски данни.
Във Великобритания е изобретен -Кортиев орган-
В основата на устройството са така наречените звукови кристали, представляващи група от вертикални цилиндри, чиито размер и местоположение са подбрани в съответствие с определена честотна лента.
Увеличителна леща превръща телефона в таблет
Докинг-станцията Mini Cinema за iPhone има същото предназначение – да увеличи изображението при гледане на видео.
123456 ... 14
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други