ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Приложение за смартфони ще помогне на водачите да избегнат пътно транспортни произшествия

Гледане на Кафе
Този водач ще се сблъска с циментовоз след 1,8 секунди ... освен ако, разбира се, не забави движението. (Изображение: Picitup)

  Вградените в мобилно устройство камери и сензори на програмата iOnRoad анализират пътната ситуация и предупреждават водача за опасности.
  Използването на телефон по време на шофиране е лоша идея. Въпреки това, повечето все още го правят. И, разбира се, влизат в инциденти. За щастие, има един израелски стартъп Picitup, основан през 2007 г., който предлага, човешкото невнимание да се насочи в полезна посока.
  За да работи, създаденото от компанията приложение iOnRoad, е необходимо да закрепите смартфона на предното стъкло. Програмата работи в два режима: като система за допълнителна реалност, показвайки на екрана информация за параметрите на движение на съседни превозни средства и съществуващите рискове, или във фонов режим – съобщавайки чрез видео и аудио сигнали за заплахите от 2,5 до 1 секунда, преди възможният сблъсък.
  Вторият вариант е добър тогава, когато ползвателят не иска да се разсейва прекалено или вече има навигационно приложение.
  Първоначално iOnRoad ще работи само на Android, но след няколко месеца разработчиците обещават да "приютят" програмата и в други платформи. Пълното освобождаване ще стане в средата на юли, а сега можете да изтеглите бета версия.
 

Гледане на Кафе
Дата: 30 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Приложение за смартфони ще помогне на водачите да избегнат пътно транспортни произшествия
Приложение за смартфони ще помогне на водачите да избегнат пътно транспортни произшествия
Вградените в мобилно устройство камери и сензори на програмата iOnRoad анализират пътната ситуация и предупреждават водача за опасности.
Embrace - гривна-компаньон за смартфони
Аксесоар за смартфони, информиращ потребителя за различни събития.
Създадена е самопроникваща игла за спринцовка
Иновативната игла ще помогне де се избегнат грешки при венозни инжекции, а това означава – край на повторното бодене.
Ще може ли да заредим телефона с едно докосване на пръстите
Австралийски изследователи се опитват да превърнат пиезоелектричният филм на сензорните екрани в пълноценно зарядно устройство с търговско приложение.
Nokia може скоро да загуби лидерството си в пазара на смартфони
Анализаторите на Nomura прогнозират съществено пренареждане на силите в световния пазар на смартфони.
Поставката за смартфони Swivl ще улесни записа на мобилно видео
Започна приемането на заявки за необичаен аксесоар за смартфони и джобни видео камери - подвижната поставка Swivl.
В Израел тестват динамична пътна такса
Системата автоматично увеличава таксата за използване на трасето при нарастване на натовареността. Това в крайна сметка намалява броя на преминаващите превозни средства и помага да се избегнат сериозни задръствания.
Изобретение, което ще помогне на хората да преживеят в случай на мащабна катастрофа
Появи се изобретение от руски учени, което ще помогне на хората да оживеят в случай на мащабни природни или предизвикани от човека катастрофи.
Разработено е онлайн приложение за създаване на книги въз основа на материали от Уикипедия
За броени минути програмата генерира книгоподобен текст, използвайки информация, открита в онлайн енциклопедията по търсения от потребителя въпрос.
Приложение за iPhone позволява да се рисува със звуци
Звуците, издавани от ползвателя, създават върху екрана на смартфона хаотични геометрични форми. Резултатите изглеждат… симпатично. Като картина на художник-абстракцшонист.
123456 ... 8
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други