ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Представен е принтер „печатащ” човешки органи


Гледане на Кафе
На конференция на TechnologyEntertainmentandDesign / беше представен триизмерен принтер, който е способен да създава органи от собствените тъкани на пациента. По време на презентацията принтера „печатал” модел на човешки бъбрек.
  Принципът на действие на устройството е следния: За да може да се получи триизмерно изображение, органът на болния се сканира от различни ракурси. След това полученият образ се зарежда в триизмерен принтер,където се намира малък образец от тъканта на органа. Устройството послойно възпроизвежда структурата на зададения орган, създавайки практически точно негово копие, включително и съдовете. Този процес отнема от 6 до 7 часа.
  По думите на учените, устройството е способно да създаде не само  отделни структури за трансплантация, но и да лекува раната директно на пациента. За тази манипулация, специално устройство сканира увредената зона, а принтерът я запълва с необходимия тип тъкан.
Гледане на Кафе
Дата: 2 - ри април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Представен е принтер за човешки органи
Представен е принтер за човешки органи
На конференция беше представен триизмерен принтер, който е способен да създава органи от собствените тъкани на пациента
Лунната база се печата на 3D принтер
Лондонската архитектурна фирма Foster Partners и Европейската космическа агенция започнаха проучване за изграждането на лунни бази с помощта на 3D принтер.
Малки антени могат да бъдат отпечатвани масово на 3D принтер
Американски инженери са създали антена, чийто размер е близък до възможния минимум. Тя ще усъвършенства безжичната връзка, вярват авторите.
Комарите са особено чувствителни към миризмата на човешки крака
При търсене на храна африканският малариен комар се ръководи от издишания от нас въглероден диоксид и миризмата, отделяна от бактериалната микрофлора, обитаваща краката ни.
Роботът-хуманоид iCub научи човешки език
iCub анализира реч в реално време.
Представен е интерактивен волан за автомобил
Разработката, създадена от германски специалисти, представлява мулти-тъч екран, който разбира се, може да се върти. Иновативният волан позволява на водача да вижда картата на кварталите и да управлява мултимедийната система.
Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
Човешки лактоферин – един от най-интересните лекарствени белтъци
Убива вируси, гъбички и има антиоксидантно действие, без да засяга естествената микрофлора, включително и тази на червата.
Американски дизайнери революционизираха принтера
Има неща, които могат да бъдат измислени само веднъж. Каноничен пример е велосипедът: постоянно се опитват да го подобрят, но никой не е не е направил нищо различно от колелото.
Представен е опционално пилотируемият самолет Firebird
Разработката на компанията Northrop Grumman е един от първите представители на този клас летателни апарати, които могат да летят сами, като при това имат възможност да поставят зад щурвала и жив пилот.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други