ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Представен е опционално пилотируемият самолет Firebird


две в едно - самолет разузнавач и летящ роботГледане на Кафе
Разработката на компанията Northrop Grumman е един от първите представители на този клас летателни апарати, които могат да летят сами, като при това имат възможност да поставят зад щурвала и жив пилот.
  Разузнавателният самолет, чието име в превод означава „Огнена птица”, е в състояние да прави снимки с висока резолюция, предавайки видяното в реално време, включително и снимки в инфрачервения диапазон, използва радар и прихваща съобщения.
  Освен Northrop Grumman, активно е участвала в създаването на самолета и компанията Scaled Composites, налагайки и се да се откъсне за малко от изпитанията на създадения от нея, първи в света частен космически кораб SpaceShipTwo.
  Конструкцията на Firebird е доста своеобразна: той има сдвоена опашка и перка в задната част на фюзелажа. Дължината му е 10,3 м, а размаха на крилете – 19,8 м. Широко разгънатите криле в съчетание с ниското тегло /само 2,3 т/ позволяват на летателния апарат частично да кръжи във въздуха, като планер. Апаратът развива скорост от 370 км/ч, с престой във въздуха 40 часа. Максималната височина на полета е 9,1 км.
  Решението да се обединят възможностите на пилотирано и безпилотно управление е било продиктувано от стремежа за икономии на разходи при експлоатацията, пояснява вицепрезидентът на Northrop Grumman Aerospace Systems Пол Майер. Ръководителят на проекта Рик Крукс добавя, че по време на една мисия Firebird може да решава едновременно няколко комплексни задачи.
  Първият полет на опционално пилотируемият самолет се състоя през миналия февруари, а през октомври бе проведена закрита демонстрация за чиновници от Пентагона. Самолетът ще бъде показан за пръв път пред широката публика на изложението за разузнавателни технологии Empire Challenge 2011, във военната база Форт Хуачака в Аризона от 23 май до 3 юни.
 
Гледане на Кафе
Дата: 13 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Представен е опционално пилотируемият самолет Firebird
Представен е опционално пилотируемият самолет Firebird
Разработката на компанията Northrop Grumman е един от първите представители на този клас летателни апарати, които могат да летят сами, като при това имат възможност да поставят зад щурвала и жив пилот.
Представен е принтер за човешки органи
На конференция беше представен триизмерен принтер, който е способен да създава органи от собствените тъкани на пациента
Представен е интерактивен волан за автомобил
Разработката, създадена от германски специалисти, представлява мулти-тъч екран, който разбира се, може да се върти. Иновативният волан позволява на водача да вижда картата на кварталите и да управлява мултимедийната система.
Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
Представен е мобилен завод за производство на амонячно гориво
Производителността на оборудването е 4-40 хиляди литра на ден и може да се постави до всяка една бензиностанция, ако амонякът смени бензина като гориво.
Представен е първият филм, заснет с камера, поставена в очната орбита
Канадският режисьор Роб Спенс, лишен от едното си око, засне документален филм за киборгизацията на човека. Той е работил с помощта на миниатюрна камера, вградена в очната му протеза.
Пентагонът е одобрил дизайнерските проекти за армейски трансформър
Министерството на отбраната на САЩ възнамерява до 2015 г. да получи хибрид от брониран автомобил, лек самолет и хеликоптер.
Добро око
Ако пожелаете да се учите да управлявате самолет, непременно ще проверят остротата на вашето зрение - окаже ли се, че тя е под единица – няма да ви приемат в аероклуба
Излезе дистрибуция на Linux
Вчера официално беше представен окончателният вариант на дистрибуцията Raspbmc 1.0.
В Япония се появи гигантски OLED-глобус
Тези дни в Националният музей за наука и иновации в Токио беше представен първият в света OLED-глобус с голям диаметър.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други