ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL

Гледане на Кафе
Смартфон Sensation XL. /изображение: производителя/

  През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
  „Сърцето“ на новостта е едноядрен процесор Qualcomm Snapdragon MSM 8255 с 1,5 GHz. Оперативната памет е 768 Мб; вградената флаш-памет е с капацитет 16 GB. Сензорният дисплей е с диагонал 4,7 инча, защитен със стъкло Gorilla Glass; резолюцията на екрана е 480 х 800 пиксела.
  Основната камера с 8 мегапикселова матрица и двойна LED светкавица поддържа видео запис във формат 720p, има и 1.3-мегапикселова лицева камера за видео разговори. Другите характеристики на устройството са: адаптери Wi-Fi (802.11b/g/n) и Bluetooth 3.0, GPS приемник, FM-тунер, акселерометър, MicroUSB порт, MicroSD слот и батерия с голям капацитет от 1600 mA/h.
   Смартфонът е оборудван с висококачествена аудио система Beats Audio, в комплекта са включени и слушалки. Дебелината на корпуса е 9.9 мм. Поддържа работа в HSDPA мобилни мрежи. Информация за очакваната цена на Sensation XL все още няма.

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
Създадена е самовъзстановяваща се интегрална схема
Представете си, че при счупване чипът на вашия компютър или смартфон може да се възстанови сам – така, че дори да не разберете за счупването.
Verzo KINZO - Android-смартфон с 4.3-инчов дисплей
Чешко-американската компания Verzo Technology представи своя първи комуникатор - апаратът KINZO, които се предлагат за $ 460.
Представен е принтер за човешки органи
На конференция беше представен триизмерен принтер, който е способен да създава органи от собствените тъкани на пациента
BizzTrust for Android: смартфон – две в едно
Пакетът позволява да се сформират две независими програмни области, базирани на едно устройство: едната – за приложения и информация от корпоративен клас, а другата – за лични потребителски данни.
В Германия е разработен въображаем iPhone
Сега можете да управлявате вашия смартфон, натискайки с пръсти по дланта си, като върху екран. За останалото ще се погрижат специални камери и софтуер.
Превърнаха виадукт в мощен алтернативен генератор на енергия
Идейният проект на италианските архитекти включва комбинирано използване на слънчеви панели и вятърни турбини. Едно мостово съоръжение ще осигури енергийните нужди на малък град.
Представен е интерактивен волан за автомобил
Разработката, създадена от германски специалисти, представлява мулти-тъч екран, който разбира се, може да се върти. Иновативният волан позволява на водача да вижда картата на кварталите и да управлява мултимедийната система.
Представен е опционално пилотируемият самолет Firebird
Разработката на компанията Northrop Grumman е един от първите представители на този клас летателни апарати, които могат да летят сами, като при това имат възможност да поставят зад щурвала и жив пилот.
Представен е мобилен завод за производство на амонячно гориво
Производителността на оборудването е 4-40 хиляди литра на ден и може да се постави до всяка една бензиностанция, ако амонякът смени бензина като гориво.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други