ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Представен е мобилен завод за производство на амонячно гориво


Гледане на Кафе
Производителността на оборудването е 4-40 хиляди литра на ден и може да се постави до всяка една бензиностанция, ако амонякът смени бензина като гориво.
  Ентусиастите по използването на амоняка като автомобилно гориво, наричат този газ „другият водород“, намеквайки за неговата екологичност. Действително, при изгарянето на амоняка се образуват само азот и водни пари, освен това се съхранява много по – лесно от водорода. Другото предимство на амоняка е относително лесното преобразуване на обичайният двигател с вътрешно горене.
  Сре недостатъците на амонячното гориво са: токсичността на веществото, неговото бавно горене/а от тук и по – ниска мощност на двигателя в сравнение с бензиновия/ и липсата на инфраструктура за презареждане. Ако скоростта на горене може да се увеличи/например, при смесване с бензин и прибавяне на специални добавки/, то бързото създаване на инфраструктура трябва да помогне на системата, разработвана от американската компания SilverEagles Energy и Тексаския Технически университет.
  Технологията е модификация на промишления процес за получаване на амоняк от водород, чрез електролиза на вода и атмосферен азот. Изходните газове се компресират и се загряват до 4000C, след което сместа влиза в камера, където се добавя катализатор – железен оксид. В следващата камера сместа се декомпресира и се охлажда до стайна температура, а след това – до точката на кондензация на амоняка. После течният амоняк се събира.
  Цялото производствено оборудване се побира в обикновени товарни контейнери, което улеснява транспортирането му. То е в състояние да генерира ежедневно 4-40 хил. литра амоняк на цена от само $ 0,2 на литър, казват конструкторите.
  Главните разработчици Джон Флеминг и Тим Максуел са усъвършенствали и системата за електролиза на водата, така че да се добива водород на цена, два пъти по – ниска от нормалното. Сега те конструират автомобилен двигател, който ще работи с чист амоняк. Сега може да се използва хибридният вариант на двигателя, първоначално предназначен за комбинация на бензин и етанол, а делът на амоняка при смесване с бензин би могъл да достигне до 85 %. Гледане на Кафе
Дата: 3 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Представен е мобилен завод за производство на амонячно гориво
Представен е мобилен завод за производство на амонячно гориво
Производителността на оборудването е 4-40 хиляди литра на ден и може да се постави до всяка една бензиностанция, ако амонякът смени бензина като гориво.
Започна работа първият в света завод за частни космически кораби
Хангарът, струвал на инвеститорите 8 млн.долара, е първият обект в историята на човечеството, в който ще се монтират и тестват частни пилотирани космически кораби.
Мобилен дом-трансформер ще приютява пострадали от стихийно бедствие
Японските инженери се надяват, че тяхното съоръжение ще стане по-удобна алтернатива на палатки и други временни приюти за тези, които са загубили подслон.
Ford разработи свръх малък Еко-двигател
Литров двигател ще се присъедини към семейството на EcoBoost. Въпреки скромният обем, той осигурява приемлива мощност.
Представен е принтер за човешки органи
На конференция беше представен триизмерен принтер, който е способен да създава органи от собствените тъкани на пациента
Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия
Селището трябва да се появи в близост до японската столица през 2014 година. Електрическата и топлинна енергия е планирано да се получават от слънчеви панели и горивни клетки.
Представен е интерактивен волан за автомобил
Разработката, създадена от германски специалисти, представлява мулти-тъч екран, който разбира се, може да се върти. Иновативният волан позволява на водача да вижда картата на кварталите и да управлява мултимедийната система.
Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
Представен е опционално пилотируемият самолет Firebird
Разработката на компанията Northrop Grumman е един от първите представители на този клас летателни апарати, които могат да летят сами, като при това имат възможност да поставят зад щурвала и жив пилот.
Учени откриха неизвестно на науката неорганично съединение
Някои се отнасят към квантово-химическите изчисления скептично, смятайки, че те са подходящи само за атома на водорода, но това не е така.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други