ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Предложена е ексхумация на тялото на Шекспир


Гледане на Кафе
Учени помолили за разрешение да ексхумират тялото на Уилям Шекспир, с надеждата да установят, как е умрял.
  Палеонтолози са изпратили официално искане до англиканската църква, за отваряне гроба на драматурга, намиращ се в енорията на Стратфорд на Ейвън.
  Francis Thackeray от университета Witwatersrand в Йоханесбург/ЮАР/ смята, че съвременните компютърни технологии ще позволят да се установят всички нюанси на здравето и начина на живот на великия писател/разбира се, ако това са негови произведения/, починал през 1616 г. от неизвестни причини. Освен това, може би в края на краищата ще се възстанови образът на Шекспир, за идващата 400-годишнина от неговата смърт.
Г-н Thackeray отбелязва, че днес технологиите са на такова високо ниво, че скелетът би могъл да се изследва, без да се мести.
  За първи път един учен направил същото предложение преди десет години, след като изследвал 24 тръби, открити при разкопки в градината на драматурга. Той установил, че с тях са пушели канабис - в епохата на Шекспир, това растение се е отглеждало и употребявало в цяла  Великобритания. Някои почитатели на драматурга изпаднали в ярост - мълчете, наркоман не може да създаде нищо велико – казвали те.
  Стенли Уелс/ Stanley Wells/, почетен президент на организацията Shakespeare Birthplace Trust, подкрепя предложението: "Бих бил щастлив, ако те отворят гроба. Това ще сложи край на безплодни догадки."
  Прессекретарят на англиканската църква заяви, че не знае нищо за молбата, но във всеки случай решението ще бъде взето на епархийско ниво.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Предложена е ексхумация на тялото на Шекспир
Предложена е ексхумация на тялото на Шекспир
Учени помолили за разрешение да ексхумират тялото на Уилям Шекспир, с надеждата да установят, как е умрял.
Шекспир бил...спекулант
Каква е вероятността, писателят да е способен на това.
Човешкият нос – източник на електричество
Технологията, предложена от американски изследователи, се основава на пиезоелектричният ефект в човешкия нос, възникващ под влияние на дишането.
Британски учени са мумифицирали таксиметров шофьор
Британски таксиметров шофьор завещал да го мумифицират, като египетски фараон, което наскоро било изпълнено с използването на автентични методи за запазване на тялото.
След няколко години всяка болест ще може да се определя по звук
Скоро, лекарите ще могат да чуват не само хрипове в белите дробове: Британски учени са разработили метод, който дава възможност за откриване на болните тъкани в тялото посредством звучащи липозоми.
Открит е важен източник на енергия за главния мозък
Масата на главния мозък е около 2 % от масата на тялото, а именно той консумира около 20 % от кислорода и 60 % от глюкозата. Обикновено, при условия на достатъчно кислород, глюкозата, се окислява до въглероден двуокис и вода.
Любопитки
Забавни и любопитни факти
В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи
Основният проблем при закупуването на дрехи по интернет, без да броим сигурността на електронните плащания, е невъзможността да се пробва дрехата, която ви харесва.
Разработено е онлайн приложение за създаване на книги въз основа на материали от Уикипедия
За броени минути програмата генерира книгоподобен текст, използвайки информация, открита в онлайн енциклопедията по търсения от потребителя въпрос.
Медузи ще помагат при диагностика на рак
Учени от Йоркския университет в Северна Англия са направили ново откритие. Оказва се, че флуоресциращите клетки на медузите могат да помогнат при ранната диагностика на рак
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други