ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Прахосмукачка от картон

Гледане на Кафе

  В качеството на своя дипломна работа, студентът от Университа Лофбъро (Loughborough University ) Джейк Тайлър/Jake Tyler/, предложил концепция за прахосмукачка, отговаряща на най – строгите екологични изисквания.
  Своята прахосмукачка, с не лоши технически характеристики, Тайлър е поставил в картонен корпус. Новината веднага заинтересувала компанията Vax, която планира в близко бъдеще да пусне прахосмукачката в ограничен тираж, под марката Vax Ev.
  Корпусът, шлангът и болшинството детайли на прахосмукачката Vax Ev са изработени от рециклиран картон. Частите, които не могат да бъдат направени от картон, са изпълнени от рециклируеми материали.

  Авторът и бъдещите производители признават, че прахосмукачката не притежава висока якост, но всички части се сменят много лесно, а цената им ще е 10 пъти по – ниска от тази, на аналогичните пластмасови. Отбелязва се също, че при сглобяването на прахосмукачката не е използвано лепило – всички детайли са скрепени с помощта на специални канали.
  Проектът Vax Ev бил отбелязан като един от най – добрите дипломни проекти във Великобритания, при участието му в дизайнерското изложение New Designers. Разбира се, получил е награда и от университета Лофбъро. Бъдещата цена на прахосмукачката, за сега не се съобщава.
 

Гледане на Кафе
Дата: 5 - ти юли 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Прахосмукачка от картон
Прахосмукачка от картон
В качеството на своя дипломна работа, студентът Джейк Тайлър от Университа Лофбъро , предложил концепция за прахосмукачка, отговаряща на най – строгите екологични изисквания.
Хартията става интерактивна
Финландски специалисти разработват начини за внедряване на електроника в картон и други продукти на хартиената промишленост.
VIA APC Paper - мини компютър в корпус от картон
Външно устройството прилича на книга с твърди корици.
Вижте прахосмукачката Dyson, която се бори с огън
И след всичко това, прахосмукачката работи.
Чистият въздух предпазва от бактерии по време на операция
По време на хирургични вмешателства(особено при продължителните операции на крайниците, гръбначния стълб, гръдния кош и съдовата система) винаги има вероятност от попадане на вредни бактерии в разреза.
Може ли робот да обича и да бъде обичан?
Ако се вярва на създателите на механичния симулатор на емоции Lovotics, напълно е възможно. Друг е въпросът, дали може да се разчита на взаимност…
Брайл – четене с ръце
Опитвали са да игнорират изобретението на Брайл, безрезултатно са опитвали да го преработят, но в крайна сметка светът признава, че разработената от Брайл писмена система за слепи е най – добрата.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други