ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Появи се социална мрежа за проследяване и геопозициониране на болести


Гледане на Кафе
Страхувате се да не прихванете настинка от свои приятели или познати, или искате да научите повече за най-типичните заболявания в даден регион? Социално – медицинска помощ ще ви окаже интернет услугата Sickweather.
  Ежедневно Уеб-пространството расте с гигатонове рутинна информация, касаеща всекидневния ни живот. Много компании се опитват да и намерят практическо приложение, за да реализират печалба в крайна сметка. От такива мисли са се ръководили и тримата приятели-американци Graham Dodge, James Seydzhor и Michael Belt стартирали Sickweather и едноименната социална мрежа.
  Идеята на сайта, където любители и професионалисти могат да обсъждат собствените си и чужди болежки, не е много оригинална. Но Sickweather има собствен подход:  услугата преглежда публичната информация на някои сайтове(най-вече Facebook и Twitter), по точно, търсенията от рода на "Днес хванах варицела."
  До момента като ключови думи са имената на заболявания, но в бъдеще авторите възнамеряват да усъвършенстват алгоритъма и да филтрират данните по всички думи, свързани с лошо здравословно състояние.
  Сортирайки събраните данни по местоположение, Sickweather изготвят „карта на заболеваемостта” в реално време и въз основа на нея, съобщават за вероятността да се заразиш с един или друг патогенен микроорганизъм. Накратко, услугата търси индикаторите на болестта, както метеоролозите идентифицират факторите, влияещи на времето, за да направят една прогноза.
  Сред недостатъците на подобна технология, експертите посочват невъзможността да се отдели информацията на ползвателя за собственото му заболяване от приложенията му с текстове по медицински въпроси. За това предупреждава един от водещите специалисти на Изследователския институт в Торонто Гюнтер Айзенбах, който се занимава с уеб-мониторинг на здравето на населението. Той смята, че това е заплаха от вмешателство в личния живот на хората от потребителите на социалните мрежи.
  Каквото и да бъде, Sickweather вече функционира, макар и в бета режим. Стартът за пълноценното използване на мрежата е насрочен за юли 2011 г.
  Гледане на Кафе
Дата: 1 - ви юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Появи се социална мрежа за проследяване и геопозициониране на болести
Появи се социална мрежа за проследяване и геопозициониране на болести
Страхувате се да не прихванете настинка от свои приятели или познати, или искате да научите повече за най-типичните заболявания в даден регион? Социално – медицинска помощ ще ви окаже интернет услугата Sickweather.
Социална мрежа от ново поколение
В САЩ е разработена технология, определяща в каква посока се движи потребителя, колко време ще се задържи на определено място и с кого е най – вероятно да се среща.
Социалната мрежа Google плюс започва регистрация на бизнес страници
Google разширява възможностите на социалната мрежа Google плюс, която стартира през юни.
Интервю с Ларс Хинрикс - основателят на XING
Появилата се през 2003 г. първа европейска бизнес мрежа XING, успя да купи турската мрежа Cember и две испански Neurona и eConozco. Като основен фактор за успеха на този проект, експертите определят неговата многоезичност: в момента ...
Zynga представи своята собствена социална платформа
Представянето на системата, направено по-рано под работното заглавие Project Z, се проведе вчера, 11 октомври в Сан Франциско. Разработчиците вярват, че по този начин ще бъдат по-близо до потребителите
Социалният проект Microsoft Socl
Microsoft Corporation, според слухове от уеб източници, тества собствена социална мрежа Socl, спомената за пръв път през лятото.
Социалните мрежи са се родили още през XVII век
Нищо ново под слънцето, дори и социалните мрежи. Точно от същата страст за комуникация е била обхваната просветената част на Европа през XVII-XVIII век.
В Мелбърн, ще се появи първата в света вертикална улица
Именно така архитектурното бюро CK Designworks характеризира своя проект в австралийския мегаполис. Отличителна особеност на 35-етажната сграда ще станат пълноценните градини с дървета по балконите.
Появи се робот с кожа
Чувствителни сензорни пластини ще помогнат на механичните създания да усещат себе си и тези, около тях.
Константин Скрябин
Този, който владее генетическата информация, ще бъде абсолютен владетел на света. След 5-6 години ще бъде съставена генетическа карта на всички народи по света – това е решителна крачка към разбирането на възприемчивостта на всеки ...
123456 ... 11
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други