ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Портативният скенер Doxie Go може да работи далеко от контакта и компютъра


  В края на ноември компанията Apparent ще започне продажбата на компактния автономен скенер Doxie Go, на стойност около $ 200.

Гледане на Кафе
Портативния сканер Doxie Go (тук и долу - изображения: производителя)

  Устройството може да работи далече от контакта и компютъра. Вградената памет, както твърдят, е достатъчна за съхранението на около 600 страници с формат А4 или 2400 снимки "среден размер". Едно зареждане на батерията е достатъчно за обработката на около 100 хартиени оригинала.
  Скенерът се свързва към компютъра чрез USB-порт, който служи за пренос на данни и зареждане. Пакетът включва софтуер Doxie 2.0 за синхронизиране на файловете, OCR и изтегляне на изображения от уеб-услуги.

  Doxie Go поддържа включване на външни USB-устройства и карти с формат SD. Процесът на сканиране на един лист А4 в цветен режим, с разделителна способност от 300 DPI (точки на инч), отнема 8 секунди. Размерите на устройството са 267 × 435 × 56 mm и тежи около 400 g.
  Като допълнителен аксесоар за мини-скенера, ще се предлага универсално зарядно устройство Doxie GoKit за $ 19 и модул за iPhone/IPAD Kit Sync - $ 39, за синхронизация с джаджите на Apple.

Гледане на Кафе
Дата: 25 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Портативният скенер Doxie Go може да работи далеко от контакта и компютъра
Портативният скенер Doxie Go може да работи далеко от контакта и компютъра
В края на ноември компанията Apparent ще започне продажбата на компактния автономен скенер Doxie Go, на стойност около $ 200.
Ето как ще изглежда и работи новата Opera, използваща WebKit
Новият браузър Opera Ice, използващ WebKit, ще бъде показан официално само след няколко седмици.
Учат изкуствен интелект да играе ръчно на компютърни игри
По начало, значението на думите за компютъра е неизвестно. Regina Barzilay и колегите и са предложили просто решение на идеята – обикновена компютърна стратегия с вградено ръководство за играча.
Вижте прахосмукачката Dyson, която се бори с огън
И след всичко това, прахосмукачката работи.
Войниците на бъдещето ще станат невидими
Центърът за инженерно-физически изследвания във Великобритания работи над нов тип тъкан, която ще използва слънчевите фотоелектрични елементи, термоелектрични устройства и най –новите олекотени батерии.
Водата може да тече при 130 градуса под нулата
Резултатът е интересен и с това, че ни помага да разберем много аномални свойства на водата. - казва ученият. - Например, беше предсказано, че водата има две различни течни фази при ниски температури. Аз успях да потвърдя наличието ...
Здравният статус може да се следи чрез микроелектронна татуировка
Устройството се поставя върху кожата по същия начин, като временна татуировка, но вместо картинки има набор от датчици, контролиращи жизнените функции на човешкото тяло.
Електроенергия може да се получава от въздуха
Представена е ефективна технология за улавянето на излишната енергия, която се освобождава в процеса на работа на телевизионни и радиоприемници, мобилни устройства и различни системи за връзка.
Кен Ливайн - BioShock може да мине и без филмова адаптация
В интервю мениджърът на студиото Irrational Games Кен Ливайн каза, че има проблеми с освобождаването на филма по мотиви от серията BioShock.
Разработено е уникално оръжие на базата на електромагнитни вълни
Външно AID наподобява футуристично оръдие, управлявано с джойстик. Може да се прицелваш от екрана на компютър. Основният недостатък на разработката е нейната големина достигаща 2 – 3 метра.
123456 ... 45
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други