ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Подробности около PlayStation от ново поколение

  Според Интернет източници, компанията Sony скоро ще представи неподвижна игрова конзола от следващо поколение. Сега устройството съществува като PlayStation 4.
  За приставката се разработва нов контрол, макар привидно да прилича на DualShock 3.
  Конзолата ще има сензорен панел, който ще замени бутоните за избор и старт. Освен това, ще има и нов бутон – Share, за получаване на скрийншотове и геймплей видео.
  Съобщава се, че игровата конзола ще разполага с 4 GB памет GDDR5. Нейно "сърце" ще бъде процесор AMD с четири или осем ядра.

Гледане на Кафе
Арт-концепцията за PlayStation от ново поколение. (илюстрация: geekenbref)

  Конзолата ще показва изображения, вероятно, с резолюция до 4096 × 2160 пиксела и ще може да стартира 3D-игри с формат 1920 × 1080 пиксела.
  По-рано се заявяваше, че анонсът на PlayStation 4 ще се състои на изложбата E3 2013, която ще се проведе от 11 до 13 юни в Лос Анджелис (Калифорния, САЩ). Сега се появи информация, че представянето може да стане много по-рано – още на 20 февруари. До края на годината ще започне продажбата му в САЩ и Япония, а европейците ще могат да си го купят в началото на 2014г.
  По материали на SlashGear.

Гледане на Кафе
Дата: 4 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Подробности около PlayStation от ново поколение
Подробности около PlayStation от ново поколение
Според Интернет източници, компанията Sony скоро ще представи неподвижна игрова конзола от следващо поколение.
Социална мрежа от ново поколение
В САЩ е разработена технология, определяща в каква посока се движи потребителя, колко време ще се задържи на определено място и с кого е най – вероятно да се среща.
Хард дискове на базата на мемристор могат да се появят през 2013 година
Специалисти на Hewlett-Packard са успели с още една стъпка да се приближат до разработката на устройство за съхранение на данни от ново поколение, базирано на мемристор.
IBM и Micron започват производството на нов тип памет
Компаниите IBM и Micron започват производството на иновативна памет Hybrid Memory Cube (HMC), предназначена за компютърни устройства от ново поколение.
Blue Origin сподели подробности за космическата си програма
Един от най – големите играчи на частния космически пазар проговори. Компанията на Джеф Безос "Amazon" възнамерява да създаде ракета-носител за многократно използване, въз основа на суборбитален тест на системата.
Dead Rising 2: Off the Record вече и в Европа
Играта, разработена от студио Capcom Vancouver, посети всички свои платформи (PC, Xbox 360 и PlayStation 3). Феновете на поредицата в Северна Америка получиха своето на 11 октомври, а днес проекта влезе и в Стария свят.
Цветочувствителните слънчеви батерии - с ново ниво на ефективност
Променяйки компонентите и цвета на фотоелектрическия конвертор, швейцарски учени са успели да повишат този показател до 12.3%.
Ново устройство за правене на снимки – гъвкаво, плоско и прозрачно
Устройството е създадено на основата на полимерен филм, известен като луминесцентен концентратор.
ARM представи своят енергийно най-ефективен процесор
Компанията ARM анонсира своя чип Cortex-A7 MPCore, предназначен за използване в смартфоните от следващо поколение.
На добър път в надпреварата за кибервъоръжение
Добре дошли в новата ера приятели! Тя започна преди около година, когато някакъв ирански компютър, без всякаква видима причина, започнал да се рестартира непрекъснато.
123456 ... 24
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други