ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Пластмаса ще се прави от растения

Гледане на Кафе
Специалисти от IBM съвместно с учени от Станфордския университет намерили енерго – ефективен способ за производството на екологично чиста пластмаса от растителни компоненти.
  За разлика от обикновената пластмаса, която не може да се разлага, учените създали ново семейство органични катализатори, благодарение на които, пластмасата запазва всички полезни свойства на полиетилентерафталата и е подвластна на достатъчно бързо разлагане от микроорганизми.
  Технологията позволява пълна вторична преработка на използваната пластмаса. Учените отбелязват, че пластмасите, които са създадени с помощта на органични катализатори, теоретически могат да бъдат направени съвместими с определени тъкани на организма.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Пластмаса ще се прави от растения
Пластмаса ще се прави от растения
Специалисти от IBM съвместно с учени от Станфордския университет намерили енерго – ефективен способ за производството на екологично чиста пластмаса от растителни компоненти.
Пластмасово дърво – като начин за ефективно растениевъдство
Турски дизайнери са създали необичайна вертикална оранжерия, която спестява пари при отглеждането на растения и помага на околната среда.
Създаден е универсален непропусклив материал по образ и подобие на хищните растения
Американски изследователи са успели да създадат материал, имитиращ забележителните водонепропускливи свойства на месоядните цветя. Той не пропуска никаква течност, дори в екстремални условия.
Пръстови отпечатъци и електричество
Модерните техники за дактилоскопия на местопрестъплението се развиват, но за сега са далеч от съвършенството. Обикновените способи, не винаги са надеждни. При използването на химически агенти например, взетата проба би могла да се ...
Първата в света 3D-писалка за рисуване
С писалката 3Doodler може да се рисува директно във въздуха.
Създадено е ефективно антимикробно покритие
Веществото може да се нанася върху различни видове пластмаса и текстил. Дори и след няколко измивания, то надеждно защитава срещу повечето патогенни бактерии, дрожди и плесени.
Осло
Цялото Осло е с обща площ 454 кв. км , което го прави една от най – големите столици не само в Европа, а и в света. Населението на Осло нараства всяка година с около 1500 души.
Системата TapSense разширява възможностите на сензорните екрани
Американски изследователи от Университета Карнеги - Мелон са разработили системата TapSense, която позволява на устройствата със сензорен дисплей да разпознават различни видове докосване.
Как от ориз се получава човешка кръв
Учените са открили начин за изработването на човешки албумин от оризови зърна.
Цай Лун
Откриването на хартията дава мощен тласък в културното развитие на Китай. След второто столетие, в течение на 7 -8 века, китайската цивилизация според повечето преценки е най – напредналата в света. Липсата на подходящ за писане материал ...
123456 ... 8
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други