ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Пентагонът е одобрил дизайнерските проекти за армейски трансформър


  Министерството на отбраната на САЩ възнамерява до 2015 г. да получи хибрид от брониран автомобил, лек самолет и хеликоптер.
  На конкурсът, обявен миналата година от кабинета за перспективни изследвания към Министерството на отбраната на САЩ (DARPA), били представени два проекта. И двата преминали на следващия кръг, резултатите от който ще бъдат обявени през пролетта на 2012 г. Три години по – късно, спечелилият проект трябва да бъде реализиран и тестван.

Гледане на Кафе
Вариантът на AAI

  Компанията AAI, вече удостоена с безвъзмездна помощ от $ 3 милиона за внимателно проучване на дизайнерските си решения, закрепи крило върху покрива на автомобила и 15-метров носещ винт. В задната част на каросерията се появи перка с кръгов обтекател с диаметър от 1,4 м и опашен елемент. Летящият автомобил тежи 3,4 тона и може да развива до 130 км/ч по земя и до 290 км/ч във въздуха. Работи с двигател Honeywell HTS900 с мощност 1200 конски сили.
  Съвместната версия на Lockheed Martin и Piasecki Aircraft е малко по – лека от конкурента си – 3,2 т. Инженерите решили да използват конвертоплан. Те оборудвали машината с 12,6 метрово крило, в което са вградени два въртящи се винта с диаметър 2,6 м, затворени в пръстеновиден обтекател. При излитане и кацане те действат като подемници, а по време на полет са тяга. Максималната скорост на този трансформър е 240 км/ч.

Вариант Lockheed Martin Piasecki Aircraft.

  DARPA изисква, получените хибриди, предназначени за четирима души, да са леко бронирани, да могат да вземат на борда си до половин тон товари и да имат резерв от ход, не по-малко от 400 км. Машини трябва да излитат и кацат вертикално и да се управляват сравнително лесно, така че водачът да не е професионален пилот. Тяхната стойност трябва да е някъде между цената на една бронирана кола ($ 400 хил.) и лек хеликоптер ($ 4 милиона).
  Идеята на подобен вид бойна техника е, заложените по пътя мини и самоделни взривни устройства да бъдат избегнати. Летящите автомобили биха могли да служат за разузнаване, десант от морето на сушата, евакуиране на ранени или доставка на боеприпаси.
  Проблемът обаче се крие във факта, че всички тези функции успешно се изпълняват от наличната техника. Летящите на малка височина и с ниска скорост апарати, са лесна мишена за вражеските гранатомети. Дали това е така, може да се каже със сигурност само след проверка на трансформъра в истински бой.

Гледане на Кафе
Дата: 26 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Пентагонът е одобрил дизайнерските проекти за армейски трансформър
Пентагонът е одобрил дизайнерските проекти за армейски трансформър
Министерството на отбраната на САЩ възнамерява до 2015 г. да получи хибрид от брониран автомобил, лек самолет и хеликоптер.
САЩ успешно тестваха свръхзвуков снаряд
Пентагонът извърши успешен тест на летящ снаряд, който може да се движи по-бързо от звука.
Британски учени са създали велосипед от найлон
Британски конструктори са създали удивителен велосипед от … найлон. Както се съобщава, регулировка на волана и седалката не е предвидена, но технологията позволява производство на велосипеди с различна големина, за всеки ръст.
Странен анонс на музикален албум
Съвременният немски композитор Свен Хелбиг представи новия си музикален албум, чрез странно видео за възраждането на класическата музика.
Пейнтбол в услуга на американската армия
Планират оръжието, стрелящо с топчета пълни с боя, да бъде използвано не за обучение на войниците, както бихме могли да си помислим, а за проверка на подозрителния обект – дали е експлозив.
Автомобил за слепи ще се появи през 2011
Възможно е още през 2011 г. да се пови автомобил за хора с пълна загуба на зрението. Проекта се разработва от американски учени съвместно със сътрудниците на националната федерация на слепите в САЩ.
За новия екзоскелет не са страшни ни бомби, ни ракети
Списание Time обяви петте най-добри военни изобретения за 2010 г. Списание Time публикува списък на най-добрите изобретения ежегодно.
Китайците са купили Cryptic Studio
Калифорнийското Cryptic Studio, специализирано в разработките на ММО-игри, вече е част от китайската компания Beijing Perfect World.
Microsoft ще представи интерактивно цифрово платно
Microsoft работи по интересен инструмент за презентации - интерактивна дъска SketchInsight.
Турция ще строи канал между Мраморно и Черно море
Новият пролив, който ще се нарича Истанбулски канал, ще се появи до 15-милионния мегаполис Истанбул, разположен по бреговете на Босфора. За това съобщава турският премиер Тайип Ердоган.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други