ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Пейнтбол в услуга на американската армия


  Планират оръжието, стрелящо с топчета пълни с боя, да бъде използвано не за обучение на войниците, както бихме могли да си помислим, а за проверка на подозрителния обект – дали е експлозив.

Гледане на Кафе
Боя по взривното устройство: игра, която може да спаси живот. (снимка: DVIDS)

  В "горещите точки", където САЩ водят боеве не с редовната армия,а с бунтовниците (най-често в Афганистан), истински главоболия започнали да им създават самоделните взривни устройства. Те са поставени навсякъде и всяка година врагът става все по-умел.
  Проблемът е толкова сериозен, че Министерството на отбраната е готово да спонсорира скъпи хибриди земя-въздух, които могат частично да заменят бронираните коли и да се използват за безопасно движение над земята.
  Има и по-евтин технологичен начин. Пентагонът предлага на изследователите да разработят система, основана на пейнтболните маркери, които ще изстрелват различни химични вещества, променящи цвета си при наличие на определен вид експлозив. Подобни разработки вече съществуват – военните привеждат пример с SAFE-T на компанията  Raptor Detection Technologies.
  Изискванията към системата са - да работи на разстояние от 100 метра, а промяната на цвета да е видима без бинокъл. За маркерите трябва да се осигури висока точност на попадение( с което устройствата, използвани в играта не се различават). Освен това, изстрелът не трябва да детонира занаятчийските бомби. 
  Военните експерти все още не са формулирали точно задачата, така че стойността на проекта и възможните срокове за реализация засега са неизвестни.

Гледане на Кафе
Дата: 14 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Пейнтбол в услуга на американската армия
Пейнтбол в услуга на американската армия
Планират оръжието, стрелящо с топчета пълни с боя, да бъде използвано не за обучение на войниците, както бихме могли да си помислим, а за проверка на подозрителния обект – дали е експлозив.
Китайската армия пристъпи към онлайн тренировки
Народоосвободителната армия на Китай придоби своя патриотична компютърна игра за обучение на войници.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Създателите на Skype и Kazaa отварят нова видео услуга
Янус Фрийс, един от създателите на Kazaa и мрежата за интернет- телефония Skype, е основал нова видео услуга - Vdio.
SOS Condom
Durex стартира в Дубай услуга за спешна доставка на презервативи.
Какво друго можеш да направиш с дисплея – предложение от Intel
В Хановер Intel демонстрира технологията, наречена - дисплеят, като услуга.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Hail Protector - външна въздушна възглавница за автомобили
Американската компания Hail Storm Products предлага оригинален начин за защита на превозните средства от обилни градушки.
Verzo KINZO - Android-смартфон с 4.3-инчов дисплей
Чешко-американската компания Verzo Technology представи своя първи комуникатор - апаратът KINZO, които се предлагат за $ 460.
Новата уеб услугата на MIT- Videoscope, за анализ на изтеглени видео материали
Приложенията на EVM могат да бъдат много разнообразни.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други