ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Отсъствието на баща влияе върху половото съзряване на момчетата


Гледане на Кафе
Момчетата, растящи без баща, достигат по – късно полова зрелост от връстниците си, но по – рано стават бащи. Това е заключението на учени от Лондонското училище по икономика (Великобритания).
  Учените са използвали данните от Националното британско изследване за развитието на децата, за да изяснят връзката между наличието на баща и настъпването на пубертета. Предвид били взети такива фактори, като теглото на бебето при раждане, социалният статус на семейството и кърмене за по – малко от месец.
  Изяснило се, че момчетата, израснали без баща, рядко се женят до 23 години, но често до тази възраст - имат вече по едно дете. Ефектът е най – изразен при момчетата, лишени от баща до навършването на 7 години: почти 7 % от тях стават млади бащи. Липсата на баща в юношеството, от 11 до 16 години, забавя появата на характерния гласов тембър при момчетата през пубертета.
  Тези изводи контрастират с получените по – рано доказателства, че момичетата, израснали без баща, съзряват по – рано и по – рано стават сексуално активни. Въпреки това, има и нещо общо – те също твърде рано създават собствено потомство.
   Може би, бащите в семейства с двама родители, влияят върху синовете си така, че децата им предпочитат да се съсредоточат първо върху собственото си развитие, а бракът отлагат за по – късно.
  Резултатите от изследването ще бъдат публикувани в списание Biology Letters.
  Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Отсъствието на баща влияе върху половото съзряване на момчетата
Отсъствието на баща влияе върху половото съзряване на момчетата
Момчетата, растящи без баща, достигат по – късно полова зрелост от връстниците си, но по – рано стават бащи. Това е заключението на учени от Лондонското училище по икономика -Великобритания.
Разликата във възрастта влияе върху умствените способности на братята и сестрите
Учени от Университета Нотр Дам (Франция) установили, че братята или сестрите, чиято възрастова разлика надвишава две години, показват по-високи образователни постижения в сравнение с тези, чиято разлика е по-малка.
Върху политическите възгледи влияе силата на отвращение
Хората продължават да вярват в рационалността на своите политически убеждения, но учените са по-склонни да вярват, че това е не повече от физиологичен процес.
Кафето пречи на зачатието
Професор Шон Уорд от Медицинския университет в Невада (САЩ), експериментирал върху мишки и се оказало, че кофеинът влияе на женската плодовитост.
Нилс Бор
След Айнщайн, Нилс Бор е физикът с най – голямо влияние през 20 в. Той е всепризнат баща на модерната квантова теория. Увековечен из целия свят върху марки, емблеми и други забележителни документи, атомът на Бор наподобява Слънчевата ...
Как климатът влияе на човешките мисли
Изследователи от университетите Оксфорд и Рединг (Великобритания) каталогизирали и анализирали споменаването на времето в класическата музика от XVII век до наши дни.
Основателят на PayPal строи либертарианската утопия върху плаващи острови
Идеята е, на тези своеобразни независими територии, да се формират нов тип общества, чиято основа е личната свобода. Общностите ще бъдат свободни от наредби, закони и морални конвенции, включително регламенти за неща като заплати или ...
Учени се научиха да пишат и рисуват върху вода
Руски учени се научиха да пишат върху вода. Специалисти от Новосибирск са усвоили печатането с мастило върху вода. Технологията позволява да се печата директно върху водната повърхност.
Прима ординален маркетинг ще се тества върху маймуни
Агенция Proton и учени от Йейлския университет са разработили рекламна кампания специално за маймуни - капуцин.
Електронното перо Wacom Inkling трансформира рисунки върху хартия в цифров вид
Компанията Wacom, в средата на септември, ще започне продажбата на оригиналния компютърен аксесоар Inkling за художници, илюстратори и дизайнери.
123456 ... 22
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други