ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Опасните сокове

Гледане на Кафе
В натуралните и газирани плодови сокове учените от университета в Копенхаген, Дания, открили повишено съдържание на антимон.Това химично вещество в големи дози е смъртоносно за човека, съобщава Daili Telegraph.
  Изследването показало, че в най – популярните марки сокове в Европа и сред децата, съдържанието на антимон е 2, 5 пъти повече от допустимите норми. В някои напитки неговото съдържание е 10 пъти по – високо от това в питейната вода.
  Антимона предизвиква онкологични заболявания и заболявания на щитовидната жлеза. Учените казват, че химикала попада в соковете от пластмасовите бутилки, но повишена концентрация на антимон се съдържа и в сокове, пакетирани в картонените кутии Tetra pak, което значи, че антимона попада в напитката още преди разфасовката.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Опасните сокове
Опасните сокове
В натуралните и газирани плодови сокове учените от университета в Копенхаген, Дания, открили повишено съдържание на антимон.
Излиза авторизираната биография на Стив Джобс
В понеделник, 24 октомври, ще излезе авторизираната биография на Стивън Пол Джобс, написана от Уолтър Айзъксън, до голяма степен с участието на самия основател на Apple.
Тай чи, Тай чи чуан и китайската философия
В китайската цивилизация могат да се обособят две основни културни традиции, които са противоположни и са свързани с две основни тенденции в развитието на китайската философия.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други