ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Ново устройство ще изключва ненужното звено в хранителната верига


  Консуматорското общество се нуждае от увеличаване на продажбите, включително на храна. От една страна, човекът ограничава мащабите на хранително-вкусовата промишленост и не иска да поглъща все по-нарастващи количества храна. От друга страна, рекламата – тази страшна сила, все пак успява да убеди човека да погълне някаква част от излишна за него храна. Например, 33,9% на обществото от този тип страда от затлъстяване. Разбира се и от това може да се печели, продавайки му всякакви мистериозни добавки/които по някаква причина, дори гладуващите прасета отказват да ядат/ и книжки „Как отслабнах с 10 кг за последните 24 ч.“ . Накрая всичко се свежда до това, че 50% от храната, която рекламата Ви е накарала да купите, трябва да се изхвърля, защото убеждението, че трябва да я изядете – вече не работи.
  Но все пак щетите, според всички оценки, надвишават приходите от продажбата на горепосочените книги. Нещо трябва да се направи, нали?

Гледане на Кафе

  И Dean Kamen знае, че: човекът, развалящ излишъка от храна с недостатъчната си лакомия и храната, разваляща човека със своите излишества, не е задължително да са звена на една верига. В нашата хранителна верига има едно излишно звено – и това сте Вие, драги читателю.
  В действителност, изхвърляйки човека от хранителната верига, ръстът в производството на хранителни продукти става неограничен/необходимо е само, дялът на изхвърлената храна да е по-висок от 50%/, а  и свободата на човека от излишно тегло е неограничена.
  За цялата тази идилия  е нужно само устройството-чудо на г-н Kamen, познато ни като Segway.
  Неговата патентна заявка „Апарат за лечение на затлъстяването чрез извличане на храна“ определено ще се запомни от историците на бъдещето, но не като утилитарно явление, а по-скоро като красноречив паметник на епохата.
  Изобретателят предлага хирургически да се въведе в човешкия стомах тръба, по която всички погълнати чипсове и други кулинарни изкушени ще се отделят директно в нормална тоалетна, преди да бъдат усвоени от организма. Като цяло, каквото и количество, и качество храна да е погълнал човек, тя практически няма да се отрази на абсорбираните от нея калории. Ето жизнерадостното филмче за това изобретение:


  Ако случайно сте се замислили, дали това гениално изобретение няма да навреди на стомаха ви, то честно казано, сте закъснели. Това полезно/особено за културните антрополози/ устройство вече се продава в Европа. Цялата история с патентната заявка в САЩ е май само начин за проникване на американския пазар.
  Между другото, за да избегне обвиненията в провокиране на булимия, комерсиализиращата се технология Aspire Bariatrics, извлича със своя апарат не повече една трета от храната след всяко хранене/процедурата се извършва в рамките на 20 минути след прием на храна/. През първата година на клинични изпитания, тестваните средно са губили 49% наднормено тегло. За разлика от булимията, такова принудително извличане на храна не вреди на зъбите и хранопровода, казва продавачът на своя уебсайт.
  Мислите, че никой не го купува? Грешите:


  Да, за да изядат повече храна, още в Древния Рим е имало вомиториуми, но тази практика не само, че не е била доминираща, а често порицавана.
  Иновативността на новия подход е неоспорима – за разлика от неговата разумност, адекватност и безалтернативност.

 

 

Гледане на Кафе
Дата: 18 - ти януари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Ново устройство ще изключва ненужното звено в хранителната верига
Ново устройство ще изключва ненужното звено в хранителната верига
Как да ядете много, без да губите фигурата си. Изобретателят на Segway знае отговора.
Създадена е логическа ДНК верига с рекордна сложност
Двама учени от Калифорнийския технологичен институт са създали сложна логическа верига на основата на ДНК.
Ново устройство за правене на снимки – гъвкаво, плоско и прозрачно
Устройството е създадено на основата на полимерен филм, известен като луминесцентен концентратор.
Хард дискове на базата на мемристор могат да се появят през 2013 година
Специалисти на Hewlett-Packard са успели с още една стъпка да се приближат до разработката на устройство за съхранение на данни от ново поколение, базирано на мемристор.
Създадено е устройство, изпращащо целувка на разстояние
Японски специалисти по тактилна комуникация са създали устройство, способно да транслира усещанията, изпитвани от хората при целувка.
Подробности около PlayStation от ново поколение
Според Интернет източници, компанията Sony скоро ще представи неподвижна игрова конзола от следващо поколение.
Зарядно устройство, захранвано от топлината на луминесцентни лампи
Устройството е предназначено за работа с луминесцентни лампи, отделящи много топлина.
Създадено е устройство на бъдещето, което фантастите са нарекли -умен прах
В допълнение към закона на Мур за удвояването плътността на транзисторите върху една интегрална схема на всеки две години, важи и закона на Бел за появата на нов клас компютри с по – малки размери на всеки 10 години.
Разработено е устройство за управление на автомобил с една ръка
То съчетава в себе си волан, скоростна кутия, педали за газ и спирачка.
Системата Portico променя представата за работа с електронни приложения
Специалисти от Intel, Microsoft и Университета във Вашингтон(САЩ) разработват експерименталната система Portico, предназначена да изведе процеса на взаимодействие с компютърните устройства на качествено ново равнище.
123456 ... 12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други