ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Нова супер кола с ракетен двигател


Гледане на Кафе
В близко време трябва да се състоят изпитанията на ракетен двигател, който ще бъде поставен на новия супер автомобил Bloodhound SSC и ще му позволи да развие скорост до 1600 км/ч. С  тестовете на двигателя, който ще стане най-големия ракетен двигател, пускан на територията на Великобритания за последните 20 години, ще се заемат британските конструктори.
  В супер автомобила, покрай ракетния двигател, ще бъде монтиран  авиационен двигател от изтребителя EJ200 Eurofighter Typhoon и бензинов двигател от „Формула-1”. Според конструкторите, именно наличието на тези три двигателя, трябва да им помогне да поставят нов рекорд за скорост на сушата.
  Що се отнася до колелата на супер автомобила  Bloodhound, то те ще бъдат направени от американската Lockheed Martin, работеща за отбраната на САЩ, от устойчива алуминиева сплав с диаметър 900 мм. Те трябва да издържат на натоварване – 10 000 оборота в минута.
  Гледане на Кафе
Дата: 2 - ри април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Нова супер кола с ракетен двигател
Нова супер кола с ракетен двигател
В близко време трябва да се състоят изпитанията на ракетен двигател, който ще бъде поставен на новия супер автомобил и ще му позволи да развие скорост до 1600 км/ч
Ford разработи свръх малък Еко-двигател
Литров двигател ще се присъедини към семейството на EcoBoost. Въпреки скромният обем, той осигурява приемлива мощност.
Австралия се готви за тест на плазмен двигател през 2013 година
Правителството на страната е отделило 3,1 милиона долара за ускоряване разработването на усъвършенствания плазмен двигател, който може да се използва за спътници и теоретично - на междупланетни кораби.
Бил Гейтс създава - супер храна
Основателят на компанията Microsoft Бил Гейтс е решил да осъществи нов проект, който по негово мнение, ще преобърне представата на човечеството за храната.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Създателите на Skype и Kazaa отварят нова видео услуга
Янус Фрийс, един от създателите на Kazaa и мрежата за интернет- телефония Skype, е основал нова видео услуга - Vdio.
Продажбата на раницата LA Martin Jetpack ще започне през 2012 година
Цената на оригиналният апарат за самостоятелен полет е 100 хиляди долара, включвайки и двуседмичен курс на обучение.
Открито е най – древното изображение на раждане в западното изкуство
Археологическите разкопки в Поджо-Кола, на мястото на 2700-годишно етруско селище в долината Муджело (Италия), донесоха уникална находка – две изображения на раждащи жени.
Вонящите крака, като двигател на творчество
Неприятната миризма на краката причинява много страдания.
В Русия е синтезиран 117 елемент
В центъра за ядрени изследвания в Дубна, учени от Русия и САЩ , съвместно синтезирали 117 химичен елемент, съдържащ супер тежко атомно ядро от 117 протона.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други