ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Новата уеб услугата на MIT "Videoscope", за анализ на изтеглени видео материали

  Изследователи от Масачузетския технологичен институт са разработили алгоритъм за анализ на видео и написали програма с отворен изходен код, с възможност да показва изплъзващи се от погледа промени в кадъра. Например, напълването на повърхностните съдове с кръв, променя цвета на кожата в такт с ударите на сърцето, а подемния кран леко се люлее от вятъра. При нормални обстоятелства ние възприемаме средната картина, а всички тези детайли ни се изплъзват. Алгоритъмът EVM (Eulerian Video Magnification), позволява да се оценят груповите колебания в яркостта на отделните пиксели с течение на времето и да се засилят, за да се направи по-ясна демонстрация на микро-движенията - виж видеото.

  Приложенията на EVM могат да бъдат много разнообразни. Използван в смартфон или в съответните опции на очилата на Google, ще помогнат да се види света по нов начин. Това е не само забавно, но и много ефективен метод за пасивно събиране на информация.
  EVM прави възможно скритото дистанционно наблюдение на състоянието на хора без използването на сензори. Още сега по такъв запис може да съдите за динамиката на пулса и дихателната честота, характера на движение на очните ябълки и работата на лицевите мускули.
  Това е достатъчно за много практически приложения. Медицински телемониторинг, изискващ се в спортната медицина, физическа терапия, системи за контрол на състоянието на пилоти и шофьори. Възможността да се четат по-добре емоциите на събеседника ще бъде интересна не само за психиатри и психолози. Скритите от обикновения поглед емоционални реакции отдавна интересуват служителите на Темида, дипломати, покровителите на казината и бизнес партньорите.

Гледане на Кафе
Визуализация на пулса по алгоритъма EVM (изображение: MIT)

  Алгоритъмът EVM дава възможност и за първоначална оценка на механичното натоварване в строителните конструкции /основи на сгради и мостове/ и на различни укрепления. Направете видеозапис, пропуснете го през хитрата филтрация и ще видите колебанията на това, което се смятали за монолитно.
  Първата бета-версия на програмата се появи през 2012 г., а през март 2013 разработчиците са подготвили уеб услугата "Videoscope", за анализ на изтеглени видео материали.
  Потребителите на Matlab могат да изтеглят двумегабайтовият архив с примери за работа с EVM, демонстрирани по време на конференцията SIGGRAPH.

Гледане на Кафе
Дата: 6 - ти март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Новата уеб услугата на MIT- Videoscope, за анализ на изтеглени видео материали
Новата уеб услугата на MIT- Videoscope, за анализ на изтеглени видео материали
Приложенията на EVM могат да бъдат много разнообразни.
Създателите на Skype и Kazaa отварят нова видео услуга
Янус Фрийс, един от създателите на Kazaa и мрежата за интернет- телефония Skype, е основал нова видео услуга - Vdio.
Във Facebook се появиха видео разговори
Ползвателите на социалната мрежа Facebook вече ще могат да комуникират в режим на видео телефония.
Невероятни хора
Британската музикална група Hadouken разкри една от тайните на успеха на вирусното видео към новата си композиция Levitate.
Видеоматериалите Hulu ще станат достъпни за притежателите на конзоли Nintendo
Nintendo сключи споразумение за сътрудничество с Hulu, един от най-популярните видео сайтове в САЩ.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Анализ на кръвта дава отговор за продължителността на живота ви
В края на 2011 година на европейската публика ще бъде предложен анализ на кръвта /за някакви си 500 евро/, по резултатите на който бихте могли да разберете вероятната продължителност на живота си.
Microsoft представи един невероятен проект за видео-игри.
Демонстрираната технология IllumiRoom позволява видео-играта да бъде изнесена извън пределите на екрана.
Поставката за смартфони Swivl ще улесни записа на мобилно видео
Започна приемането на заявки за необичаен аксесоар за смартфони и джобни видео камери - подвижната поставка Swivl.
Пет от най-големите американски интернет-доставчици започват борба срещу незаконно съдържание
Компаниите ще уведомяват доставчиците за незаконно онлайн разпространение на техни материали.
123456 ... 19
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други