ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Най – скъпите блюда


Предлагаме ви някои ястия, които със сигурност си заслужава да опитате.

Гледане на Кафе
  За този омлет ще трябва да платите някакви си жалки хиляда долара. Приготвя се от шест яйца, цял омар и триста грама хайвер Sevruga. Омлетът влиза в менюто на ресторанта в Ню Йоркския хотел Le Parker Meridien.
  Това са трюфели, които се намират дълбоко под земята, с помощта на специално обучени прасета или кучета. Въпреки малкия си размер, тези изключителни дарове на природата, струват още по – впечатляващи суми. В частност, царят на хазарта в световен мащаб Стенли Хо, е заплатил на търг за такива гъби около 330 хиляди долара. Той останал толкова доволен от покупката си, че следващата година пак си купил от гъбите – на същата цена.
  От големите пари винаги може да възникне жажда, която ще ти помогне да утолиш, най – ценният сорт чай в света. Наричат го Дахунпао, което в превод от китайски е „Голям червен халат“. Получават този чай от храсти, които растат само в една кътче на света - планината близо до манастира Тянжин в Китай. Редкостта на тази напитка в голяма степен е свързана с това, че годишно се добива не повече от 1 килограм суровина за приготвянето му. За съблазнителният вкус на този чай, състоятелните хора дават огромни суми – хиляди, дори милиони долари за килограм.
  Има и една интересна история, че когато на американският президент Ричард Никсън, по време на посещението му в Китай през 1972 г., му поднесли като подарък петдесет грама Дахунпао, той сметнал това за ужасна обида. След като обяснили, че 50 грама са почти половината от всички запаси на напитката в Китай по това време, той бил възхитен. Според курса на сегашните пари - размера на дарението е 250 000 щатски долара.
  Редкият чай, събран от храстите в чаените градини на династията на император Минг, се превръща в последния писък на модата сред богатите инвеститори и стремежът им към бързи печалби. Цените за чая Дахунпао, който расте само в малки планински области в източната провинция Фуджиан, са нараснали десет пъти спрямо средата на миналата година, а търговците на чай в интернет продават килограм от растението за повече от 1000 паунда.
 Този хамбургер, наречен FleurBurger 5000, е предназначен за богатите, които не са се отказали от бързото хранене. Блюдото се състои от сочни котлети, приготвени от крави Vagiu, дълго време отглеждани само в Япония, в близост до гр. Кобе, гъши дроб, покрит със сос от трюфели. Поднася се в хлебче „Бриош“ и трюфели, а цената му, както подсказва и името, е $ 5,000. Към хамбургера обикновено се поднася и бутилка вино „Шато Петрус“ – като подарък.
 И накрая, за десерт ви предлагаме да опитате "Златната торта." Можете да си я поръчате в ресторанта на хотел Ciragan Palace в Истанбул. Известно е, че в състава на това лакомство има черни френски трюфели, ванилия от Полинезия, праскови, круши, смокини и дюля. Всички плодове преди това, в продължение на няколко години са мариновани в силен ямайски ром. На всичко отгоре, тя е покрита с 24 каратово злато, годно за консумация, не пречи на храносмилането. "Златната торта" се сервира в поднос от сребро – ръчна изработка. Цената на това удоволствие – е само хиляда долара.


 

Гледане на Кафе
Дата: 1 - ви октомври 2011г.
Търсене: Най скъпите блюда
Най – скъпите блюда
Предлагаме ви някои ястия, които със сигурност си заслужава да опитате.
На пазара се появи катер, имитиращ косатка
Плавателният съд, не само е неразличим на външен вид от кита-убиец, но повтаря и движенията на морския бозайник.
Кинозвуците имитират виковете на животни
Даже в най – изисканите области на своята дейност, човек не е способен да скрие древната си природа.
Дюселдорф
Дюселдорф е един от най – богатите градове в Европа, град - градина, влизащ в десетката на най – добрите градове в света. Столица е на немската провинция Северен Рейн – Вестфалия. Дюселдорф е гостоприемен и вратите му са винаги широко ...
Константин Скрябин
Този, който владее генетическата информация, ще бъде абсолютен владетел на света. След 5-6 години ще бъде съставена генетическа карта на всички народи по света – това е решителна крачка към разбирането на възприемчивостта на всеки ...
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други