ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Надуваем фенер за южните страни от Третия свят


  В САЩ е разработено евтино и лесно преносимо осветително тяло на слънчева енергия.
  Освен до вода, храна и подслон, в по-слабо развитите страни нямат достъп и до електричество, особено до източници на светлина. В тази ситуация са 1,6 милиарда души. Две абсолвентки на Колумбийския университет Анна Щорк/Anna Stork/ и Андреа Среща/Andrea Sreshta/решили да помогнат на нуждаещите се, според силите си. Основавайки Lab LuminAID, те създали екологичното светило LuminAID.

Гледане на Кафе
LuminAID в работно състояние.

  Външно то прилича на малък квадратен (със страна около 20 см) пакет, който може да сгънеш и сложиш в джоба си или да надуеш през обикновен вентил за надуваеми изделия, превръщайки го във ... фенер. Светлината се получава от вградени в корпуса светодиоди, а енергията – от поставен в централната част тънкослоен слънчев панел, с две кръгли плоски батерии.
  За равномерното разпределение на светлината, по повърхността на водоустойчивият LuminAID са нанесени поредица от тъмни точки, а за удобство при пренасянето му има дръжка (както в много пакети) и отвори за крепежния елемент.
  За пълното зареждане, устройството трябва да стои на слънце 4-6 часа, след което може да свети също толкова време, с показател 20-35 лумена. Батериите могат да бъдат презареждани до 800 пъти.

В сгънат вид.

  Сега LuminAID Lab тества изобретението си в индийският щат Раджастан, където бедните са в изобилие. Кампанията ще завърши със събиране на средства за реализацията на проекта чрез уеб сайта Indie GoGo, където потребителите могат да дарят малки суми на стартиращи фирми/в случая – 10 долара/в замяна на готови изделия и бонуси. Фирмата за надуваеми лампи възнамерявала да събере 10 хиляди долара, но вече са преизпълнили плана два и половина пъти.

Гледане на Кафе
Дата: 17 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Надуваем фенер за южните страни от Третия свят
Надуваем фенер за южните страни от Третия свят
В САЩ е разработено евтино и лесно преносимо осветително тяло на слънчева енергия.
Най – бързият интернет е в Южна Корея
Компанията Pando Networks, обработила данните, събрани от 20 милиона компютри по цял свят и оценила скоростта на достъп до Интернет в различните страни.
Монголия
Монголците съдействали за обмена между нациите, като създали нови и усъвършенствали стари системи. Благодарение на монголците, почти всички страни излезли от своята изолация и това е първата глобализация в света.
Ние виждаме целия свят през очилата на пола
Абстрактните неща не са изключение. По този начин, представителите на почти всички култури възприемат нечетните числа, като израз на мъжественост, а четните – на женственост.
Обявени са седемте най-вероятни кандидати за титлата нови чудеса на природата
В конкурса са участвали 440 обекта от 220 страни. От декември 2007 до юли 2009 г. за тях са гласували повече от един милион ентусиасти.
В Европа се появи ролевият екшън Dark Souls
На 7 октомври играта влезе в Стария свят, а в САЩ и Канада – 4 дни по – рано. Впрочем, първи на Dark Souls са могли да играят японците – още от 22-ри септември. Проектът е разработен от студио FromSoftware1S SoftKlab .
Как да се предотврати гибелта на човешката цивилизация
Ако целият свят, всичките седем милиарда души консумират като гражданите на САЩ, ще се нуждаем от още четири или пет планети.
Индийски архитект е предложил град – тръба
Индийският студент по архитектура Абхинав Шарма предлага една много красива концепция за голям, закрит от всички страни град, който би могъл да са построи буквално над река Ямуна в Делхи.
Разработена е евтина и ефективна система за дезинфекция на водата
Екип от американски учени представи прототип на инсталация за дезинфекция на питейна вода, използваща слънчевата ултравиолетова светлина, която убива патогенните микроорганизми.
Изкуствени листа ще заменят електроцентралите
Американски учени от Масачузетския технологичен институт първи са създали така наречените изкуствени листа
123456 ... 11
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други