ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Музика от най-прости алгоритми


  Дори и в най-простите компютърни програми могат да бъдат намерени алгоритми, които са в състояние да създават прекрасна музика, счита финландският художник и артист Ville-Matias Heikkila.
  В продължение на година, той и колегите му, експериментирали с изходните аудио сигнали на прости програми, затворени в безкраен цикъл. Резултатът, заедно с изходният код на мелодиите, е публикуван в YouTube.
  Г-н Heikkila казва, че програмите генерират изненадващо интересна музика, повтаряйки понякога само две или три аритметични операции.
  Затова ентусиастът предлага, да се извършва търсене на прости алгоритми по по-организиран и методичен начин. Той иска да създаде програма, която автоматично да създава нови формули, а слушателите да оценяват музиката на тези алгоритми. Ето как краудсорсингът стигна и до композиторското изкуство.
  Идеята е модерна. Преди десет години, британският учен Стивън Волфрам излага в книгата си "Новото лице на науката" хипотезата, че законите на физиката – са набор от прости алгоритми. Според него, клетъчната автоматизация и цялата Вселена, се управлява именно от тях. Нужно е само, откриването на тези закони - една много трудна задача.
  Композиторите от новата епоха споделят мислите си в статия, която може да намерите в сайта arXiv.
  Ето, послушайте:

Гледане на Кафе
Дата: 9 - ти декември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Музика от най-прости алгоритми
Музика от най-прости алгоритми
Дори и в най-простите компютърни програми могат да бъдат намерени алгоритми, които са в състояние да създават прекрасна музика, счита финландският художник и артист Ville-Matias Heikkila.
Слушалки ще пускат музика според настроението
Слушалките Mico с интерфейс BCI, на японската компания Neurowear, избират музика, анализирайки настроението на потребителя.
Учени са създали нетривиални структури на базата на прости частици
Изследователи от университета в Илинойс и Северозападния университет са разработили колоидна система, състояща се от частици, които те нарекли „сферите на Янус”. Това са малки частици на основата на латекса.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Странен анонс на музикален албум
Съвременният немски композитор Свен Хелбиг представи новия си музикален албум, чрез странно видео за възраждането на класическата музика.
Дори микробите харесват Моцарт
Операторите на една от пречиствателните станции в Германия твърдят, че използваните в процеса на очистване бактерии са започнали да работят по – ефективно, след като редовно им пускали музика на великия композитор.
Иновативна мембрана предпазва от дискомфорта при използването на Plug-in слушалки
При тези, които често ползват слушалки за слушане на музика, могат да възникнат болезнени усещания, причинени от умората на слуховия орган.
Как климатът влияе на човешките мисли
Изследователи от университетите Оксфорд и Рединг (Великобритания) каталогизирали и анализирали споменаването на времето в класическата музика от XVII век до наши дни.
Четири прости начина да получаваш максимума от всеки ден
Дали ни харесва или не, дните и седмиците минават бързо.
Как да започнете разговор с приятели или непознати – 5 проверени начина
Ако имате проблем със започването на разговор с непознати, то тези прости съвети ще ви помогнат да не се криете по ъглите на многолюдно парти или на прием.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други