ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Може ли да отидете на „Тур дьо Франс” с велоергометър?


 

Гледане на Кафе
Обличайте жълтата фланелка - и напред към виртуалният „Тур дьо Франс”. (снимка: Pro-Form)

Атлетът, яхнал модифицираното спортно съоръжение, ще може да „премине” маршрута на престижното колоездачно състезание, ориентирайки се по картата на Google Maps, изобразена на дисплея. Устройството предава особеностите в наклона на трасето.
  Американският доставчик на спортна екипировка Pro-Form разработи интерактивен велотренажор, основан на собствена технология iFit Live, която съчетава най-новите постижения на ИТ индустрията.
  Една от характеристиките на устройството е поддръжката на Google Maps: можете да заредите една от 24-те карти, отразяващи районите, по които минава маршрутът на "Тур дьо Франс". Съществува и възможност да създавате свои собствени участъци от трасето.
  Въртейки педалите, спортистът следи придвижването си по картата. Ако трасето се изкачва, тренажорът се накланя назад, ако пътят върви надолу, симулаторът се втурва напред. Максималният ъгъл на наклона е 180 от вертикалната ос.
Освен това, колоездачът съвсем „реалистично” усеща съпротивлението на вятъра. По принцип, подобни симулатори могат да имитират всякакво съпротивление, но в този случай показателят се изчислява автоматично, отчитайки ръста и теглото на човека. Според разработчиците, той е идентичен с истинският насрещен вятър, който би съпровождал едно колоездене на открито.
  Това любопитно изделие струва $ 1299, без данък и доставка.
 

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми юли 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Може ли да отидете на Тур дьо Франс с велоергометър?
Може ли да отидете на Тур дьо Франс с велоергометър?
Атлетът, яхнал модифицираното спортно съоръжение, ще може да премине маршрута на престижното колоездачно състезание, ориентирайки се по картата на Google Maps, изобразена на дисплея.
Водата може да тече при 130 градуса под нулата
Резултатът е интересен и с това, че ни помага да разберем много аномални свойства на водата. - казва ученият. - Например, беше предсказано, че водата има две различни течни фази при ниски температури. Аз успях да потвърдя наличието ...
В Китай започнаха преследвания за недостоверни уеб-публикации
Китайските власти ожесточават цензурата на интернет: в затвора може да отиде всеки уеб-потребител, разпространяващ невярна информация.
Чело широко, а мозък малко
Голям череп и високо чело може да имат и твърде ограничени хора, така че не бива да избираме приятелите си по големината на шапката.
Новият компактдиск ще може да съхранява данните с хилядолетия
Английски учени заявиха, че са разработили диск, който може да съхранява данните вечно.
Може ли робот да обича и да бъде обичан?
Ако се вярва на създателите на механичния симулатор на емоции Lovotics, напълно е възможно. Друг е въпросът, дали може да се разчита на взаимност…
Стъкло, което може да се навива на руло
Тери Oтт, инженер от Corning Inc., разработил начин за серийно производство на гъвкаво стъкло, което буквално може да се навива на рула.
Есенният минзухар може да спаси човечеството от рак
Отровният алкалоид колхицин, съдържащ се в есенните минзухари, може да се окаже универсално средство против рак. Учените са открили начин, да го насочват към раковите образувания така, че попътно да не убива здрави клетки.
Изпробвана е плаваща вятърна турбина, която може да съхранява енергия
Инсталацията, създадена в Швеция, не само превръща вятърната енергия в електричество, но може да се използва като място за съхранение на кинетична енергия.
Електроенергия може да се получава от въздуха
Представена е ефективна технология за улавянето на излишната енергия, която се освобождава в процеса на работа на телевизионни и радиоприемници, мобилни устройства и различни системи за връзка.
123456 ... 43
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други