ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Можем да гледаме последния полет на космическата совалка „Атлантис”

Гледайте в реално време: Streaming Live by Ustream

Гледане на Кафе
Екипажът на STS-135, отляво надясно: специалистите Rex Walheim и Sandy Magnus, пилотът Doug Hurley и командирът на кораба Chris Ferguson. (снимка: ASA / KSC)

Космическата совалка „Атлантис” се отправи на 12 дневен полет до Международната космическа станция и обратно. НАСА организира видеотранслация на старта /и полета!/, с който, уви, завършва славната история на космическите кораби от този тип.
  Националното управление на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото пространство/НАСА/ ще отгърне още една страница в своята и Световната история на космонавтиката. Совалката „Атлантис”, насочена към 12 дневно пътешествие до Международната космическа станция, ще извърши своя последен старт, който слага точка на програмата за космически совалки. Първата совалка се отправи в космоса през 1981 г. Настоящият полет ще бъде 135-ти. Какво ще се случи по – нататък, за съжаление, никой не знае…
  Стартът на „Атлантис” ще видят около 750 000 непосредствени наблюдатели, пристигащи в околностите на Космическият център „Джон Ф. Кенеди”, а колко ще бъде интернет-аудиторията, даже е страшно да се мисли, защото НАСА е организирала пряка видео връзка със съпътстващи коментари.
  Ставащото на борда на совалката и на Международната космическа станция ще бъде излъчвано в мрежата: : Web потребителите ще видят облитането и стиковката с Международната космическа станция, научните експерименти, включващи и проучването за презареждане на съществуващите космически спътници, и инспекция на термоизолиращото покритие на совалката. Разбира се, ние ще видим и връщането на 25-годишния "Атлантис" (който след това става част от музея в космическия център. Джон Ф. Кенеди).

Гледане на Кафе
Дата: 9 - ти юли 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Можем да гледаме последния полет на космическата совалка Атлантис
Можем да гледаме последния полет на космическата совалка Атлантис
Космическата совалка Атлантис се отправи на 12 дневен полет до Международната космическа станция и обратно. НАСА организира видеотранслация на старта /и полета!/, с който, уви, завършва славната история на космическите кораби от този тип.
На къде върви пилотираната космическа програма на САЩ
Приближава денят, в който последната действаща совалка на НАСА Атлантис ще направи своя финален полет и ще приключи 30 годишната програма.
Blue Origin сподели подробности за космическата си програма
Един от най – големите играчи на частния космически пазар проговори. Компанията на Джеф Безос "Amazon" възнамерява да създаде ракета-носител за многократно използване, въз основа на суборбитален тест на системата.
Dragon III – частният космически кораб се добра до Международната космическа станция
Космическата капсула Dragon, собственост на частната компания SpaceX, успешно достигна Международната космическа станция, макар и с еднодневно закъснение.
Диабло III е възможно да излезе през 2011 година
Играта изглежда невероятно. Едва през третото тримесечие на тази година ще можем да започнем публичното и тестване - каза г-н Морхайм.
Продажбата на раницата LA Martin Jetpack ще започне през 2012 година
Цената на оригиналният апарат за самостоятелен полет е 100 хиляди долара, включвайки и двуседмичен курс на обучение.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Гручо Маркс
От Гручо и днес можем да се научим как наистина да засегнем някой – не просто с леко неприятни шегички, а с унищожителен сарказъм. И все пак неговият хумор е така изтънчен и добре премерен, че никога не изглежда обиден
Японската виртуална поп-дива Мику Хацуне излиза пред света
Miku Hatsune има милиони фенове и пакет от най-големите хитове, не е замесена в скандали и употреба на наркотици, не се нуждае от шест цифрени договори, винаги пристига навреме, никога не изпада в истерия и е в състояние да играе в ...
Московският инеракториум
Старият павилион за космическите постижения на бившият СССР е осъвременен с проект, наречен МарсТефо.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други