ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Малки антени могат да бъдат отпечатвани масово на 3D принтер


 

Гледане на Кафе
Мини-антената до монета от 25 цента, чийто диаметър е 24,3 мм (снимка: U-M).

Американски инженери са създали антена, чийто размер е близък до възможния минимум. Тя ще усъвършенства безжичната връзка, вярват авторите.
  Антената е най – габаритният елемент от системите за безжична комуникация в мобилните устройства. Нейното многократно намаляване би могло да освободи пространство за друга електроника или да направи самото приложение далеч по – компактно, разказва ръководителят на проекта Anthony Grbic, представляващ Факултета по електротехника и компютърни науки (EECS), при Мичиганския университет(САЩ).
  Г-н Grbic и колегите му са създали с помощта на струен 3D принтер антена, която е 10 пъти по – малка и 70% по – ефективна от аналозите си. Нейният размер превишава само с 1,8 пъти установените през 1948 г. минималните възможни габарити за антени, при несъблюдаването на които устройството губи функционалност. Освен това, проводимостта на антената е три пъти по – висока от тази, на другите произвеждани по този начин.
  Създаденият прототип работи на честота от 1 до 5 гигахерца, която включва редица Wi-Fi, Bluetooth и други безжични мрежи. Същата технология е приложима за производството на антени с други размери и диапазони, при това не само за търговски, а и за военни средства за комуникация.
  Разработката е представена на Международния симпозиум по антени и системи за предаване на сигнали, който се провежда тези дни във Вашингтон/САЩ/.
 

Гледане на Кафе
Дата: 8 - ми юли 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Малки антени могат да бъдат отпечатвани масово на 3D принтер
Малки антени могат да бъдат отпечатвани масово на 3D принтер
Американски инженери са създали антена, чийто размер е близък до възможния минимум. Тя ще усъвършенства безжичната връзка, вярват авторите.
Лунната база се печата на 3D принтер
Лондонската архитектурна фирма Foster Partners и Европейската космическа агенция започнаха проучване за изграждането на лунни бази с помощта на 3D принтер.
Американски дизайнери революционизираха принтера
Има неща, които могат да бъдат измислени само веднъж. Каноничен пример е велосипедът: постоянно се опитват да го подобрят, но никой не е не е направил нищо различно от колелото.
Една от пикантните подправки способства за забележително подмладяване
За съхранението на младостта са необходими антиоксиданти. Етеричните масла, съдържащи се в пикантните билки – подправки, могат да бъдат ефективни антиоксиданти.
Представен е принтер за човешки органи
На конференция беше представен триизмерен принтер, който е способен да създава органи от собствените тъкани на пациента
Инфекциозните заболявания могат да се откриват от космоса
Учените са потвърдили зависимостта между промяната в осветеността на градовете, видна от сателитните снимки, и разпространението на инфекции.
Учени са създали нетривиални структури на базата на прости частици
Изследователи от университета в Илинойс и Северозападния университет са разработили колоидна система, състояща се от частици, които те нарекли „сферите на Янус”. Това са малки частици на основата на латекса.
Създадено е устройство на бъдещето, което фантастите са нарекли -умен прах
В допълнение към закона на Мур за удвояването плътността на транзисторите върху една интегрална схема на всеки две години, важи и закона на Бел за появата на нов клас компютри с по – малки размери на всеки 10 години.
Новата уеб услугата на MIT- Videoscope, за анализ на изтеглени видео материали
Приложенията на EVM могат да бъдат много разнообразни.
Смартфонът Pantech Vega LTE се управлява с жестове
Устройството може да разпознава жестове пред екрана. Някои команди могат да бъдат дадени, дори без да докосвате сензорния дисплей.
123456 ... 31
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други